Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Με κλωτσούσαν και μου πατούσαν το κεφάλι" - Οι ποινές από το δικαστήριο της Πάτρας

"Με κλωτσούσαν και μου πατούσαν το ...

Στο ακροατήριο η ληστεία υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων στη Νέα Μανωλάδα

Ήταν 27 Φεβρουαρίου 2019 όταν ο 31χρονος υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Νέα Μανωλάδα έπεσε θύμα ληστείας με τους δράστες να τον χτυπούν με ρόπαλο αλλά και με τα χέρια τους. Τον τρόμο που βίωσε τον έζησε ξανά στο δικαστήριο συναντώντας τους ληστές που τον χτύπησαν.

Η δίκη των τριών αλλοδαπών εργατών γης που είχαν συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό και τη ληστεία σε βάρος του υπαλλήλου του πρατηρίου καυσίμων και είχαν ομολογήσει την πράξη τους στους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή έχοντας ακόμη έναν συνεργό ο οποίος διαφεύγει ακόμη, έγινε προχθές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.

Ο νεαρός επανέφερε στη μνήμη του τα γεγονότα, ενώ όπως περιέγραψε στο δικαστήριο: «βγήκα να μαζέψω κάποια πράγματα γιατί τελείωνε η βάρδιά μου, όταν είδα ξαφνικά μπροστά μου τέσσερα άτομα με κουκούλες στο κεφάλι και μαντίλια. Αρχικά με χτύπησαν στο γόνατο και με έριξαν κάτω. Με έσυραν στην αποθήκη και επιχείρησαν να με φιμώσουν με πλαστική ταινία. Άρχισαν να με χτυπούν  με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, με κλωτσούσαν στα πόδια και σε όλο το σώμα και μου πατούσαν το κεφάλι κρατώντας με κάτω για να μην βλέπω. Μάλιστα, ο ένας έβαλε στο πρόσωπό μου και με απειλούσε έναν μπαλτά. Πήραν 200 ευρώ που είχα στην τσέπη μου και ο τέταρτος μπήκε στο κατάστημα και άρπαξε τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή».

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΜΑΚΡΙΑ…

Οι δράστες μετά την πράξη τους άφησαν αιμόφυρτο τον νεαρό πωλητή και τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν, από οι κάμερες του πρατηρίου είχαν καταγράψει τις κινήσεις τους, ενώ στη συνέχεια όπως αποδείχτηκε ήταν γνώριμα τα πρόσωπά τους, καθώς εργάζονταν σε χωράφια φράουλας στην περιοχή και πήγαιναν στο κατάστημα καθημερινά για να φορτίζουν τα κινητά τους.

Μάλιστα, στο δικαστήριο κατέθεσαν και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι ανέφεραν πως οι δράστες ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ υπέδειξαν στην αστυνομία το σημείο που είχαν πετάξει το ρόπαλο και τον μπαλτά.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

Οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου ομολόγησαν πως συμμετείχαν στη ληστεία, δήλωσαν πως έχουν μετανιώσει και επέρριψαν το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης, κυρίως, όσον αφορά στον ξυλοδαρμό του νεαρού πωλητή στον ομοεθνή τους, ο οποίος διαφεύγει.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώτο κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης επτά ετών και επτά μηνών για ληστεία, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη είσοδο στην χώρα, στον δεύτερο που φέρεται να κρατούσε τον μπαλτά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, έναν μήνα φυλάκιση και πρόστιμο 1.000 ευρώ για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στην χώρα και στον τρίτο δράστης ποινή κάθειρξης επτά ετών και φυλάκιση έξι μηνών για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν και στους τρεις δράστες δεν είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι οδηγήθηκαν στις φυλακές.

 

Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

φωτο της αστυνομίας για το συμβάν

φωτο της αστυνομίας για το συμβάν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις