Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ομιλία Θανάση Κολλιόπουλου σήμερα στη Διακίδειο

Πάτρα: Ομιλία Θανάση Κολλιόπουλου σήμερα...

Στις 7 το απόγευμα

 

Σήμερα Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της  Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών (Κανάρη 58) θα ομιλήσει ο  μεταδιδακτορικός ερευνητής του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και δρ. Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θανάσης Κολλιόπουλος. Θέμα: «Παγκόσμια Οικονομική Κρίση. Από την προτεσταντική ηθική στον καπιταλισμό – καζίνο».

Θα επισημανθούν οι απαρχές, οι μεταλλάξεις και οι σύγχρονες εκφάνσεις των ηθικών και των κοινωνικοπολιτικών χαρακτηριστικών του οικονομικού συστήματος της εποχής μας. Θα ανιχνευτούν οι αξιακές ρίζες του καπιταλισμού στο οικονομικό ήθος του προτεσταντισμού, θα περιγραφεί η εξέλιξη της θεσμικής πλαισίωσής του έως τη δεκαετία του 1980 και τέλος, θα αναλυθεί η σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται από την προβληματική λειτουργία των λεγόμενων «αγορών».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Θανάσης Κολλιόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1989. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Το Φεβρουάριο του 2019, ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το βαθμό άριστα. Υπήρξε διδακτορικός υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Από τον Απρίλιο του 2019 πραγματοποιεί μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Αντικείμενο της έρευνάς του είναι η πολιτική οικονομία των ανακεφαλαιοποίησεων των ελληνικών τραπεζών και οι δημόσιες πολιτικές για τη μεταρρύθμιση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος κατά την περίοδο της κρίσης. Για τη μεταδιδακτορική του έρευνα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει δε συμμετάσχει ως ομιλητής σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τέλος, πολιτικά και κοινωνικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε τοπικά και πανελλήνια έντυπα ενημέρωσης και πολιτισμού.

Ομιλεί την Αγγλική Ιταλική και Ισπανική γλώσσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις