Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο της Μέμης Σπυράτου "Αγνώστων Λοιπών Στοιχείων"

Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο της Μ...

Στην αίθουσα του συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων την Τετάρτη 11/12 στις 19.30

 Η Εκδοτική Ερμής, ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος» με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Discover συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Μέμης Σπυράτου «Αγνώστων Λοιπών στοιχείων». Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου των Κεφαλλήνων στην οδό Αράτου 39, πάνω από την Κορίνθου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημήτριος Παπαχρήστος, συγγραφέας,

Τζόγια Καππάτου, τ. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων.

Μετά τη βιβλιοπαρουσίαση θα ακολουθήσει συναυλία με τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο στο πιάνο και ερμηνευτές την Αναστασία Καπάνταη και τον Σταύρο Νιφοράτο.

Η Μέμη Σπυράτου είναι βραβευμένη σκηνοθέτις η οποία τραγουδούσε σε ταραγμένες εποχές στη μπουάτ «ΛΗΔΡΑ» με τον Νίκο Ξυλούρη και τον Γιάννη Μαρκόπουλο.

«Εκούσιες και ακούσιες μνήμες-ψηφίδες καταγράφονται και συνθέτουν μια περιπλανώμενη ζωή, σαν ψηφιδωτό. Μόνο αφού ολοκληρωθεί η αφήγηση αποκαλύπτεται ολόκληρη η εικόνα με φόντο, αυτό που οι τεχνίτες ονόμαζαν από την Βυζαντινή εποχή «κάμπο», να είναι πάντα η γενέτειρα μικρή πατρίδα, αφετηρία και κατάληξη».

"Άλαδε!" λέω στον εαυτό μου.

"Στη θάλασσα!" να μπω να εξαγνιστώ.

Όπως εκείνοι οι μακρυνοί οι μύστες πρόγονοί μου. Μύστης κι ονειροφάντης του εαυτουμουεγωχωριςεγώ. Πλίνθοι λίθοι κέραμοι ατάκτως ερριμένοι;

Σεισμοί τριγμοί λυγμοί και καταποντισμοί;

Να τι συνοψίζει τον εαυτό μου και τις ιστορίες μου.

Και αν με ρωτήσετε αν όλα είναι αλήθεια, ναι είναι, όσο αλήθεια μπορεί να είναι οτιδήποτε στον κόσμο γιατί έτσι το θυμάσαι εσύ ή κάποιοι άλλοι.

Εγώ είμαι το "ανάμεσα" στις διάφορες ιστορίες που διεκδικούν την αλήθεια τους αληθινές και επινοημένες. Και σαν τις Δαναΐδες καταδικασμένη προσπαθώ χρόνια τώρα να γεμίσω ένα τρύπιο πιθάρι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture