Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το φιλμ τρόμου "Μαύρα Χριστούγεννα" από 12/12 στην Ελλάδα ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ

Το φιλμ τρόμου "Μαύρα Χριστούγεννα&...

Είναι ριμέικ του παλιού φιλμ του 1974

Τα φετινά Χριστούγεννα, έρχεται μια νέα, δυναμική ανάγνωση της γνωστής, cult ταινίας τρόμου, στην οποία ένας μανιακός δολοφόνος με άγνωστα κίνητρα, σφαγιάζει τα μέλη μιας αδελφότητας.

Η ταινία «Μαύρα Χριστούγεννα – Black Christmas» είναι ένα θρίλερ όπου μέσα από μοναδικές σκηνές τρόμου μιλάει & για τη δύναμη των γυναικών, έχει γυναίκες ηρωίδες και έχει γραφτεί και σκηνοθετηθεί από γυναίκες.

Η παλιά ταινία του 1974 σε σκηνοθεσία Μπομπ Κλαρκ με την Ολίβια Χάσει, ήδη είχε διαφοροποιηθεί από το genre για την εποχή της, όσον αφορά στη στερεοτυπική απεικόνιση των γυναικών στο είδος, ειδικότερα των νεαρών φοιτητριών. Οι επιθυμίες και οι ανησυχίες εκείνων των κοριτσιών, ήταν πολύ διαφορετικές από τις συνηθισμένες scream queens ή τις αφελείς νεαρές γυναίκες που ήταν τα συνήθη θύματα των δολοφόνων. Εκείνη η ταινία προσφέρονταν για μια νέα ανάγνωση, κάτω από το πρίσμα του 21ου αιώνα και της νέας εποχής που δίνει χώρο στις χειραφετημένες γυναίκες.

Οι δημιουργοί γνώρισαν το καστ σε ένα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Ινστιτούτου Sundance στη Γιούτα και το σενάριο πήρε πολλές μορφές μέχρι να πάρει την τελική, δυναμική του τροπή, στην οποία οι γυναίκες της ιστορίας παίρνουν την αιματοβαμμένη τους εκδίκηση.

Οι εύκολοι εντυπωσιασμοί και το shock value του αίματος δεν ήταν η προτεραιότητα των δημιουργών. Σε αυτήν την ταινία θα υπήρχε χώρος για ψυχολογική ανάπτυξη των ηρωίδων και το μήνυμα θα υπαγόρευε τη δράση. Το αναίτιο κακό που συνήθως κυριαρχεί στις ταινίες τρόμου, θα έπαιρνε τη μορφή της τοξικής αρρενωπότητας και η αντίσταση της αδελφότητας στο «κακό» που έρχεται με τη μορφή του μασκοφόρου σφαγέα, θα συμβόλιζε την αντίσταση και το σύγχρονο #timesup με τον πιο ψυχαγωγικό και απολαυστικό τρόπο που μόνο τα γνήσια φιλμ τρόμου ξέρουν να προσφέρουν στους θεατές.

Η εκδίκηση αποκτά κοινωνικά χαρακτηριστικά, το κολλέγιο χρησιμοποιείται σαν μια συμβολική αναπαράσταση της σύγχρονης Αμερικής και η συνεργασία των κοριτσιών αποτελεί την κινητήρια δύναμη της τρομακτικής ιστορίας. 

Το θρίλερ «Μαύρα Χριστούγεννα» στοχεύει λίγο ψηλότερα από τα slasher movies της εποχής, κυρίως χάρη στις ψυχολογικές παραμέτρους και τον κοινωνικό σχολιασμό, με βάση τον μισογυνισμό που πυροδοτεί τα δολοφονικά ένστικτα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου. Η αναπάντεχη μεταφυσική τροπή στην κάθαρση του τέλους, δίνει την τελική ώθηση στην παραγωγή του Τζέισον Μπλουμ (Η Νύχτα με τις Μάσκες, Διχασμένος) για λογαριασμό της ολοένα ανερχόμενης Blumhouse Productions η οποία κρατάει τα ηνία της παραγωγής.

Σκηνοθεσία: Σοφία Τακάλ, η οποία έχει συνεργαστεί και στο σενάριο.

Πρωταγωνιστούν οι: Ίμογκεν Πουτς, Αλείζ Σάνον, Λίλι Ντονόγκουε, Μπρίτανι Ογκρέιντι, Κάλεμπ Έμπερχαρντ, Σάιμον Μιντ και ο 57χρονος Κάρι Έλγουες.

Διάρκεια: 98 λεπτά. Το φιλμ που βγαίνει 13 Δεκεμβρίου 2019 στις ΗΠΑ & την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, γυρίστηκε στη Νέα Ζηλανδία.

Διανομή στην Ελλάδα από την εταιρεία Tulip.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture