Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστολή στον Σταϊκούρα για εναρμόνιση του ΦΠΑ του κλάδου διαγνωστικών στο 6%

Επιστολή στον Σταϊκούρα για εναρμόνιση τ...

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για το θέμα της εναρμόνισης ΦΠΑ του κλάδου διαγνωστικών στο 6%, διαβίβασε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με πρόεδρο την Άννα Μαστοράκου.

Όπως αναφέρει η επιστολή, το clawback που εφαρμόζεται από τον ΕΟΠΥΥ στους ιατρούς που απασχολούνται στον ιδιωτικό διαγνωστικό τομέα είναι δυσθεώρητο και απειλεί σοβαρά τη βιωσιμότητα των δομών αυτών (διαγνωστικών εργαστηρίων, κλινικοεργαστηριακών ιατρών, πολυιατρείων και διαγνωστικών κέντρων).

Η έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται στον κλάδο είναι εξαιρετικά σοβαρή, αποτελώντας τροχοπέδη στις απαραίτητες προμήθειες αναλώσιμων αντιδραστηρίων και υπηρεσίες συντήρησης  των ιατρικών μηχανημάτων που απαιτούνται για τη συνέχιση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Το φάρμακο ως δημόσιο αγαθό επιβαρύνεται με ΦΠΑ 6%, τονίζει η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου.

Δεδομένου ότι η πρόληψη και η διάγνωση του πληθυσμού αποτελούν πολύτιμο δημόσιο αγαθό, ζητούμε την άμεση εναρμόνιση του ΦΠΑ των αναλώσιμων αντιδραστηρίων, των ιατρικών υλικών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο 6%, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο δυσθεώρητο ύψος του 24% και ενίοτε στο 13%. Το μέτρο αυτό θεωρείται άκρως απαραίτητο ως ανακούφιση στην επαπειλούμενη βιωσιμότητα του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα, το οποίο εξυπηρετεί το 90% των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει τέλος η επιστολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις