Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο Τριανόν στις 12/12 η νέα ταινία του Βαρδή Μαρινάκη, "Ζίζοτεκ"

Στο Τριανόν στις 12/12 η νέα ταινία του ...

Η ταινία είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη με τίτλο «Ζίζοτεκ» βγαίνει από τις 12 Δεκεμβρίου 2019 στον κινηματογράφο «Τριανόν» στην οδό Κοδριγκτώνος και Πατησίων στην Αθήνα.

Μια συγκλονιστική λυρική παραβολή ενός χαμένου παιδιού - Jessica Kiang, Variety

Μια συγκινητική ιστορία για δύο μοναχικά άτομα που λαχταρούν μια βαθύτερη ανθρώπινη σχέση - Veronika Zakonjšek, Cineuropa

Το φιλμ είναι παραγωγής 2019 και διάρκειας 92 λεπτών.

Ο Βαρδής Μαρινάκης συνυπογράφει & το σενάριο με τον Σπύρο Κρίμπαλη.

 Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη

Καλλιτεχνικοί Διευθυντές: Πηνελόπη Βαλτή, Σταύρος Λιόκαλος

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης

Κοστούμια: Εύα Γουλάκου

Ήχος: Γιάννης Αντύπας, Περσεφόνη Μήλιου, Κώστας Φυλακτίδης

Εφέ: Ixor VFX, Kinematic, Μιχάλης Γκιόκας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νίκος Γεωργάκης.

Συμπαραγωγοί: Ixor VFX, 235, Neo Films, Union Films

Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου & της ΕΡΤ

Παραγωγός: Κωνσταντίνος Βασίλαρος.

ΣΥΝΟΨΗ

Πώς μπορεί η τυχαία συνάντηση ενός εγκαταλελειμμένου εννιάχρονου αγοριού και ενός ιδιότροπου μεσήλικα που επικοινωνεί με νοήματα, να τους χαρίσει αυτό που τους λείπει περισσότερο;

Ο μικρός Ιάσονας προσπαθεί μάταια να φροντίσει την καταθλιπτική του μητέρα όταν μια μέρα εκείνη αποφασίζει να τον εγκαταλείψει σε ένα πανηγύρι στη Βόρεια Ελλάδα. Ο φοβισμένος μικρός βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα στο δάσος, όπου ζει ο μοναχικός Μηνάς, ο οποίος κρύβει τα δικά του σκοτεινά μυστικά, όπως το «Ζίζοτεκ», και μαζί θα ζήσουν το δικό τους παραμύθι. Μια συγκινητική ιστορία για τη λαχτάρα για οικογένεια και οικειότητα.

 

Ο μαγικός κόσμος του μικρού Ιάσονα πλαισιώνεται από τις ερμηνείες της Πηνελόπης Τσιλίκα («Μικρά Αγγλία»), του Δημήτρη Ξανθόπουλου («Έρωτας Μετά») και του πρωτοεμφανιζόμενου νεαρού Αύγουστου Λάμπρου-Νεγρεπόντη, που παρασύρουν τον θεατή στα παραμυθένια ορεινά τοπία (διεύθυνση φωτογραφίας: Χριστίνα Μουμούρη) και στα μυστηριακά έθιμα της Βορείου Ελλάδας.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο East of the West του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι στην Τσεχία τον Ιούλιο του 2019.

Συμμετείχε και στο Διεθνές διαγωνιστικό του 60ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Παίχθηκε και στο Leeds International Film Festival θα παιχθεί τον Δεκέμβριο στο European Film Showcase του American Film Institute.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Για τη ταινία:

"Ήταν μια βροχερή μέρα, επτά χρόνια πριν, όταν μου ήρθε η ιδέα του τέλους της ταινίας. Ήμουν πάνω στη μηχανή μου κι ο χρόνος σταμάτησε, το ολισθηρό οδόστρωμα με αιφνιδίασε, το γρασίδι με αγκάλιασε.  Βρέθηκα ξαπλωμένος αγκαλιά με τη μηχανή, ήμουν καλά δεν είχα χτυπήσει και το μυαλό μου ταξίδευε πολύ πολύ μακριά. Αυτό που ονειρεύτηκα τότε είναι πλέον πραγματικότητα, λίγες γρατζουνιές και μώλωπες μείναν από το ταξίδι, περήφανος για όλους τους συνεργάτες που με βοήθησαν και βγήκαμε όλοι πιο δυνατοί από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Ζίζοτεκ, μία λέξη που δεν υπάρχει, μία λέξη που άκουσα στη μέση μίας νύχτας να λέει στον ύπνο της η γυναίκα μου κι ένα όνειρο που είδα δέκα χρόνια πριν γέννησαν την ταινία αυτή."

*Ο Βαρδής Μαρινάκης, έχοντας ως βάση την Αθήνα, εργάζεται σε ελληνικές και ξένες παραγωγές. Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, «Το Μαύρο Λιβάδι» (2009), βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και το Seville European Film Festival, μεταξύ άλλων, ενώ περιγράφτηκε από το περιοδικό «Variety» ως «…αναμφισβήτητα  γοητευτική και φτιαγμένη με τρυφερότητα». Ο Βαρδής εργάζεται και στον χώρο της διαφήμισης, όπου το 2017 σκηνοθέτησε το «Από την αρχή», μια online σειρά μυθοπλασίας  που κέρδισε τον  Χρυσό Λέοντα στις Κάννες. Είναι επίσης δημιουργός γνωστών διαφημιστικών spot που έχουν γίνει σημεία αναφοράς στην ποπ κουλτούρα της χώρας.

Η 1η του μεγάλου μήκους ταινία ήταν «Το  Μαύρο Λιβάδι», το 2009 που είχε κάνει αίσθηση.

https://vimeo.com/342973017

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture