Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η δικαστική ταλαιπωρία και η αθώωση του Αγρινιώτη ηγούμενου της Μονής Αμπελακιώτισσας

Η δικαστική ταλαιπωρία και η αθώωση του ...

Η δίκη αφορούσε χρέη της Μονής προς το Δημόσιο που σήμερα ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ

 
Πρόσφατα με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου αθωώθηκε ο ηγούμενος της Μονής Αμπελακιώτισσας, ο οποίος-όπως αποδείχθηκε -χωρίς να έχει καμιά σχέση με τα οικονομικά της Μονής Μεταμόρφωσης είχε εμπλακεί στην υπόθεση των χρεών της συγκεκριμένης. Όπως διαπιστώθηκε μετά από σειρά από δίκες, αυτό συνέβη επειδή τα έτη 2013-2016η Μεταμόρφωση είχε συγχωνευτεί με την Αμπελακιώτισσα με προεδρικό διάταγμα.

Κατά την δίκη της 20ης Νοεμβρίου 2019 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου για τα ληξιπρόθεσμα χρέη της Μονής Μεταμορφώσεως Σκάλας Ναυπάκτου προς το Δημόσιο, υπήρξε νέα καταδίκη για Ιερομόναχο της Μονής Μεταμορφώσεως, με ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Συγκεκριμένα ἡ δίκη αφορούσε χρέη της Μονής προς το Δημόσιο που οφείλονται σε παραβάσεις ΦΠΑ και ΚΒΣ (χρήσεων 1994-2001), που σήμερα ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ.

Κατηγορούμενοι ήταν όλοι οι μοναχοί της Μονής Μεταμορφώσεως (επειδή ἡ Μονή έχει παύσει με από το 2006 να έχει νόμιμη διοίκηση), καθώς και ο Ηγούμενος της Ἱ. Μονής Αμπελακιωτίσσης, για ένα μέρος του χρέους (επειδή τα έτη 2013-2016 ἡ Μονή Μεταμορφώσεως είχε συγχωνευθεί στην Μονή Ἀμπελακιωτίσσης με Προεδρικό Διάταγμα, που αργότερα καταργήθηκε).

O Αγρινιώτης Ηγούμενος της Ἀμπελακιωτίσσης αθωώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο, αφού ουδεμία ουσιαστική σχέση είχε με τα οικονομικά της Μονής Μεταμορφώσεως.

Το agrinionews.gr μίλησε με τον κριθέντα αθώο ηγούμενο της Μονής Αμπελακιώτισσας για την πολύχρονη ταλαιπωρία που υπέστη: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δοξάσω τον Θεό που φτάνει στο τέλος της αυτή η πολύχρονη δοκιμασία. Με ανέμιξαν λόγω ενός προεδρικού διατάγματος που όριζε την συγχώνευση των δύο μονών, χωρίς να έχω ποτέ ασκήσει εγώ διοίκηση. Για χρόνια παρουσίαζα τα έγγραφα που έδειχνα ότι ουδέποτε μου είχαν παραδοθεί οικονομικά στοιχεία. Ξαναλέω ότι ευχαριστώ τον Θεό και τα υπόλοιπα ας τα βρει η Δικαιοσύνη, δεν με αφορούν».

Καταδικάσθηκε ωστόσο και πάλι Ιερομόναχος της Μονής Μεταμορφώσεως, ο κριθείς ως υπεύθυνος της διαχειρίσεως της Μονής Μεταμορφώσεως, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε ποινή φυλάκισης 3 ετών (είχε καταδικασθεί εφετειακά και το 2015 με ποινή 2 ετών φυλάκισης για το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, ενώ στην δίκη αυτή καταδικάσθηκε για ένα άλλο μέρος του χρέους 240.000 ευρώ πού βεβαιώθηκε το έτος 2014).

Οι υπόλοιποι μοναχοί της Μονής Μεταμορφώσεως απαλλάχτηκαν, διότι το Δικαστήριο δέχθηκε ότι δεν προέκυψε κάποιο στοιχειό αν πράγματι ασκούσαν οἱ ίδιοι διαχείριση.

«Ἡ Μονή Μεταμορφώσεως παράγει και θά παράγει συνέχεια προβλήματα κάθε είδους, η ἴδια της αποτελει ένα μεγάλο πρόβλημα, όσο εμμένει στην αντιεκκλησιαστική και παράνομη τακτική της και όσο αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Ἱεράς Συνόδου, ιδίως την απόφαση της Ιεραρχίας του 2001», αναφέρει η Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις