Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Στα 700 ευρώ το Κοινωνικό μέρισμα- Πότε θα δοθεί, ποιοι είναι δικαιούχοι

Στα 700 ευρώ το Κοινωνικό μέρισμα- Πότε ...

Οριστικές ανακοινώσεις για το μέρισμα που αναμένεται να λάβουν 200 χιλιάδες νοικοκυριά στα μέσα της εβδομάδας

Περίπου 200.000 νοικοκυριά που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα είναι οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης που θα καταβάλει η κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος θα είναι πέριξ των 700 ευρώ. Ακόμη πάντως δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό πόσο, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους δανειστές. Όπως όμως όλα δείχνουν θα κινηθεί, το συνολικό ποσό πέριξ των 150 εκατ. ευρώ.

Τα πάντα ωστόσο θα τα ξεκαθαρίσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από το Eurogroup της προσεχούς Τετάρτης με την πιθανότερη ημέρα των ανακοινώσεων την προσεχή Πέμπτη.

 

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε οτι το μέρισμα θα δοθεί σε 200.000 νοικοκυριά και αναμένεται να κυμανθεί από 500 έως 1.000 ευρώ.

Πρόκειται για οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνα νοικοκυριά καθώς και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Στις ομάδες αυτές θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει έως το τέλος της εβδομάδας στις ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου. Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ και θα γίνει σε μετρητά, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις