Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος χαρακτήρισε τον Πατρών Χρυσόστομο "Τζιβαέρι & στολίδι της Τριπόλεως"

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος χαρακτ...

Έχει όπως είπε, τις αρετές του Μαντινείας Αλέξανδρου και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου, χοροστάτησε και μίλησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος στο τέλος του λόγου του επαίνεσε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο αποκαλώντας τον «το τζιβαέρι και στολίδι της Τριπόλεως». Όπως χαρακτηριστικά ακούσαμε τον κ.κ. Θεόκλητο να λέει, ο κ.κ. Χρυσόστομος που διακονεί την ιερά Μητρόπολη των Πατρών εδώ και σχεδόν 15 έτη από την άνοιξη του 2005, κουβαλά την αρχοντιά και στιβαρότητα του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου αλλά και την ευλογία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστόδουλου, ο οποίος και τον έφερε εδώ Μητροπολίτη στην Πάτρα. Ο κ.κ. Χρυσόστομος ακούγοντας τα ευγενικά και κολακευτικά αυτά λόγια δια στόματος του κ.κ. Θεόκλητου, χαμογέλασε.

Ο κ.κ. Θεόκλητος πριν το δι’ ευχών δεν παρέλειψε από άμβωνος να συλλυπηθεί και τον τελετάρχη του εορτασμού του Πολιούχου και προισταμένου του ναού του Αγίου Ανδρέου, πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση για την εκδημία της Πρεσβυτέρας του, Σοφίας Σκιαδαρέση ενώ αναφέρθηκε και στον υιό του π. Νικολάου, Σπύρο Σκιαδαρέση που λαμπρύνει ως λαμπαδάριος το αριστερό αναλόγιο του ναού του Πολιούχου των Πατρών.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους μίλησε μεταφορικά και κυριολεκτικά λέγοντας πως προσκυνώντας την Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου ένιωσε ο Άγιος να του μιλά στο αυτί και να του λέει πως πρέπει να ρίξουμε το τείχος της αμαρτίας και να φέρουμε την ορθή παρουσία του Θεού στα προσωπικά μας, να φτιάξουμε το ψυχικό μας διαμέρισμα και αυτήν την ανάγκη μας την θυμίζει ο Άγιος Ανδρέας κάθε φορά που ερχόμαστε σεβάσμια να προσκυνήσουμε το ιερό σκήνωμα και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του.

Ο κ.κ. Θεόκλητος πρόσθεσε πως συχνά οι χριστιανοί κοιτάμε με το ένα μάτι το Θεό και με το άλλο την αμαρτία αλλά όπως έπεσε το τείχος του αίσχους στη Γερμανία έτσι κι εμείς πρέπει να ρίξουμε & και γκρεμίσουμε το τείχος της αμαρτίας και να διώξουμε το διάβολο.  

«Πρέπει να κάνουμε την επιλογή, να αποφασίσουμε να διώξουμε τα παλαιά και να εισέλθουμε στα καινούρια, στο ναό όπου κατοικεί ο Θεός και μαζί του συμπορεύονται οι Άγιοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Θεόκλητος.

Στις 22.00 με 1.30 τα ξημερώματα ακολουθεί ιερά αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, ο οποίος και θα παραμείνει ανοικτός όλη τη νύχτα ενώ το πρωί του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019 που είναι και η γιορτή θα τελεστεί πανηγυρική, πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία, Θεία Δοξολογία στις 10.45 και κατόπιν θα γίνει η λιτανεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις