Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε εξέλιξη ο λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέα

Σε εξέλιξη ο λαμπρός εορτασμός του Πολιο...

Δεκαπέντε Μητροπολίτες στον φετινό εορτασμό - Το πρωί του Σαββάτου θα έρθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2019 ξεκίνησε στον φωταγωγημένο νέο ιερό ναό του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου ο πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου χοροστατεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητος.

Πλήθος πιστών όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας έχουν κατακλύσει τον μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου για να προσκυνήσουν την πανσεβάσμια Τιμία Κάρα και τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Πολλοί είναι και οι αρχιερείς που προσκλήθηκαν από τον οικείο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και βρίσκονται στην Πάτρα. Εκτιμάται ότι συνολικά πάνω από δεκαπέντε αρχιερείς θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους τον φετινό διήμερο εορτασμό απόψε και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019. Μεταξύ αυτών που ήδη έχουν έρθει και βρίσκονται στο ναό του Αγίου Ανδρέου είναι οι Μητροπολίτες Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνος, Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος, Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστος, Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο εκ Αχαΐας καταγόμενος Μητροπολίτης Ατλάντα κ.κ. Αλέξιος, κ.α.

Ο κόσμος περιμένει υπομονετικά και με πολύ σεβασμό και ευλάβεια στην ουρά για να προσκυνήσει την ανθοστόλιστη Τιμία Κάρα του Πολιούχου των Πατρών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία στις 22.00 όπου και θα ψάλλει στο δεξί αναλόγιο η βυζαντινή εκκλησιαστική χορωδία του λαμπαδάριου του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αθηνών ενώ ο ναός θα παραμείνει ανοικτός όλη τη νύχτα προς διευκόλυνση των πιστών που θα θέλουν να προσκυνήσουν.

Το πρωί του Σαββάτου στη Θεία Δοξολογία στις 10.45 θα παραστεί όπως έχει ανακοινωθεί τιμώντας με την παρουσία του τις λατρευτικές εκδηλώσεις ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Πικραμένος. Όπως έχει γνωστοποιηθεί θα παραστεί και ο Ρώσος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Αντρέι Μάσλοβ καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

Μετά τη Θεία Δοξολογία θ' ακολουθήσει η Λιτανεία κατά μήκος της οδού Αγ. Ανδρέου με την πομπή να στρίβει στη Γούναρη και μετά δια της Μαιζώνος και της Τριών Ναράρχων θα επιστρέψει στο ναό. 

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου θα παρατεθεί και επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο Patra Palace προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Μητροπολιτών που θα περιλαμβάνει όπως επιτάσσει το έθιμο, ψάρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις