Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ενθουσιώδη τα πρώτα σχόλια για την πολεμική περιπέτεια "1917" που έρχεται στην Πάτρα

Ενθουσιώδη τα πρώτα σχόλια για την πολεμ...

Το φιλμ διαδραμτίζεται στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Τα Χριστούγεννα βγαίνει στις Αμερικάνικες αίθουσες το «1917» του Σαμ Μέντες και οι πρώτες αντιδράσεις μετά τις πρώτες ειδικές προβολές της σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες που έγιναν για δημοσιογράφους και κριτικούς κινηματογράφου, ήταν ένθερμες με τους ειδικούς να μιλούν για το απόλυτο φαβορί των επόμενων Όσκαρ.

Το φιλμ θα βγει τον Ιανουάριο στη χώρα μας σε διανομή από την Odeon και αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα όπου ήδη παίζεται το τρέιλερ.

Oι πρώτες αντιδράσεις λοιπόν κάνουν λόγο για ένα αδιαμφισβήτητο φαβορί για τα ερχόμενα βραβεία Όσκαρ καθώς η σκηνοθεσία του Μέντες, η διεύθυνση φωτογραφίας του Ρότζερ Ντίκινς, η μουσική του Τόμας Νιούμαν και οι ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών είναι καθηλωτικές σε μία ταινία που αποτελεί μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία.

Ένα από τα σχόλια είναι το εξής:«το «1917» είναι η καλύτερη πολεμική ταινία μετά το “Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν”. Το δώρο του Σαμ Μέντες στον κινηματογράφο».

Η ταινία έχει γυριστεί σε ένα συνεχές μονοπλάνο και ακολουθεί το ταξίδι των δύο στρατιωτών σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ακολουθώντας τους ήρωες στην αποστολή τους και βιώνοντας μαζί τους κάθε λεπτό μάχης και αγωνίας.

Άλλες αντιδράσεις και σχόλια είναι τα κάτωθι:

Το «1917» είναι ένα αριστούργημα. Ένα αυθεντικό, άκρως συναισθηματικό και έντονο πολεμικό έργο το οποίο σε βυθίζει σε μια αμείλικτη πολεμική αποστολή. Θα αναζητάς απεγνωσμένα αέρα προς το τέλος!».

«Το «1917» είναι ένα καταπληκτικό έργο. Τολμηρό στη αφήγησή του, επιδέξιο στην εκτέλεσή του – είναι συναρπαστικό και συναισθηματικό και δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από την οθόνη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο απόλυτος ορισμός μιας ταινίας που ΠΡΕΠΕΙ να δεις στη μεγάλη οθόνη».

Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει τους: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και τον βραβευμένο με Όσκαρ Κόλιν Φερθ.

«Κάθε καρέ είναι μαγικό», έτσι τουλάχιστον διατείνονται όσοι ήδη είδαν το φιλμ «1917» που αναμένεται να κάνει επιτυχία μόλις βγει στις αίθουσες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιανουαρίου 2020.

Διάρκεια: 119 λεπτά.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture