Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 30 Ιανουαρίου 2020 θα βγει η ταινία "Ο Φάρος" με Νταφόε & Πάτινσον

Στις 30 Ιανουαρίου 2020 θα βγει η ταινία...

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη δεκαετία του 1890 -Το φιλμ ακούγεται και για τα Όσκαρ

To δράμα φαντασίας με στοιχεία μυστηρίου «Ο Φάρος – The Lighthouse», μετά από μία θριαμβευτική Φεστιβαλική πορεία, αποθεωτικές κριτικές και σπάνιες ενθουσιώδεις αντιδράσεις θα έρθει για προβολή στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου 2019 σε διανομή της Tulip.

Ο οραματιστής και ραγδαία ανερχόμενος σκηνοθέτης Ρόμπερτ Έγκερς επιστρέφει με αυτό το ανεξάρτητο αινιγματικό αριστούργημα και οι ηθοποιοί Γουίλεμ Νταφόε και Ρόμπερτ Πάτινσον, σε ένα ερμηνευτικό διπλό ρεσιτάλ, προσεγγίζουν με θεατρική ένταση και ακρίβεια τους απαιτητικούς χαρακτήρες τους, οι οποίοι στέκουν αβοήθητοι μέσα στο παραισθησιογόνο σασπένς της ιστορίας, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ελάχιστες ταινίες σε τρομοκρατούν και σε συνεπαίρνουν έτσι, την ίδια στιγμή, έγραψε η εφημερίδα Guardian ενώ η New York Post έκανε λόγο για ένα αστείο, μοχθηρό, ατμοσφαιρικό, ιστορικά συναρπαστικό και με μυθικές διαστάσεις φιλμ και μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Στο Αμερικάνικο boxoffice η ταινία έχει ξεπεράσει τα 10,2 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Αναμένεται να δούμε το ασυνήθιστο αυτό φιλμ και εδώ στην Πάτρα ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών ακούγονται και για τα Όσκαρ.

Ο Γουίλεμ Νταφόε και ο Ρόμπερτ Πάτινσον προσεγγίζουν με θεατρική ένταση και ακρίβεια τους χαρακτήρες τους, οι οποίοι στέκουν αβοήθητοι μέσα στο "παραισθησιογόνο" σασπένς της ιστορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου. Ο καπετάνιος/μέντορας (Νταφόε) και ο πρώην ξυλοκόπος/μαθητής (Πάτινσον) δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο Νταφόε και ο Πάτινσον ήταν οι αρχικές επιλογές του σκηνοθέτη, και οι τρεις τους δούλεψαν εντατικά για να δώσουν ζωή στους δύο απαιτητικούς και δύσκολους ερμηνευτικά χαρακτήρες. Οι δυο ηθοποιοί πραγματοποίησαν αληθινή ερμηνευτική υπέρβαση καθώς μπήκαν μέσα στο δέρμα των ρόλων τους και αφομοίωσαν τη μοναξιά και τη συναισθηματική τους αγωνία, στον απόκοσμο φάρο. Οι πρόβες ήταν εξοντωτικές και η μέθοδος κινηματογράφησης ήταν μοναδική εμπειρία, σύμφωνα με τους ίδιους.

Να προσθέσουμε πως η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών του 2019 όπου και απέσπασε το βραβείο FIPRESCI. Οι κριτικές από όλον τον κόσμο ήταν αποθεωτικές μιλώντας για ένα κλειστοφοβικό ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά που υπνωτίζει τον θεατή και για μια παράτολμη αλληγορία με υποβλητική δύναμη.

«Ο Φάρος» απέσπασε στα Independent Spirit Awards, διπλή υποψηφιότητα για καλύτερο Α’ Ανδρικό ρόλο (ο Πάτινσον και ο Νταφόε ανταγωνίζονται στην ίδια κατηγορία).

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture