Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Η χορωδία της Κοινο_Τοπίας συμμετέχει στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ-Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο

Η χορωδία της Κοινο_Τοπίας συμμετέχει στ...

Στην Τρίπολη – Θα εμφανιστεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Η χορωδία της Κοινο_Τοπίας θα συμμετάσχει στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ-Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο που συνδιοργανώνουν η χορωδία Τρίπολης, ο οικείος Δήμος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη διάρκεια του πενθήμερου προγράμματος εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στο κέντρο της Τρίπολης θα εμφανιστούν στις 30 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου 15 χορωδίες από όλη την Ελλάδα με ένα 25λεπτο πρόγραμμα η κάθε μία.

Οι χορωδίες που θα συμμετάσχουν στις 30/11 θα είναι 1) Χορωδία του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας, 2) Χορωδία του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κάτω Τιθορέας, 3) Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ», 4) Χορωδία Γυναικών Σιάτιστας, 5) Μικτή Χορωδία Πύργου, 6) Μικτή χορωδία του Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χορωδία Αταλάντης», 7) Μικτή ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 8) Χορωδία Μεσογαίας Ευφώνια (Παλλήνη), 9) Χορωδία Επιστημόνων Φιλοθέης.

Στις 7/12/2019 θα συμμετάσχουν 1) Βοιωτική Χορωδία Μικρασιατών «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης», Λιβαδειά, 2) Δημοτική Χορωδία Σπάτων-Αρτέμιδος, 3) Χορωδία Πάτρας «ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ», 4) Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας (Ακράτα), 5) Το μουσικό σύνολο Califonia Dreaming (Σπάτα), 6) Μικτή Χορωδία Ελληνικού, 7) Χορωδία Τρίπολης - LA VITA.

Ο Νίκος Γκάτσος (1911-1992) υπήρξε ένας σημαντικός Έλληνας ποιητής, μεταφραστής και στιχουργός που γεννήθηκε στην Ασέα Αρκαδίας. Σε ηλικία πέντε ετών έμεινε ορφανός από πατέρα. Τέλειωσε το Δημοτικό στην Ασέα και το Γυμνάσιο στην κοντινή Τρίπολη, όπου γνώρισε τα λογοτεχνικά βιβλία, τις μεθόδους αυτοδιδασκαλίας ξένων γλωσσών, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το 1930 γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών αλλά διέκοψε μετά το δεύτερο έτος. Γνώριζε αρκετά καλά Αγγλικά και Γαλλικά, είχε μελετήσει τον Παλαμά, το Σολωμό το δημοτικό τραγούδι και παρακολουθούσε τις νεωτεριστικές τάσεις στην ποίηση της Ευρώπης.

Το μοναδικό βιβλίο που εξέδωσε όσο ζούσε είναι η ποιητική σύνθεση «Αμοργός» (Αετός, 1943), η οποία θεωρείται κορυφαία δημιουργία του ελληνικού υπερρεαλισμού με επίδραση στους νεότερους ποιητές, σημαδεύοντας τη σύγχρονη ελληνική ποίηση.

Ο Γκάτσος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μετάφραση θεατρικών έργων, κυρίως για λογαριασμό του Εθνικού θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης και του Λαϊκού Θεάτρου.

Ποιήματα και στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά.

Το 1987 τιμήθηκε με το Βραβείο του Δήμου Αθηναίων για το σύνολο του έργου του, ενώ το 1991 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Βασιλικής Ακαδημίας Καλών Γραμμάτων της Βαρκελώνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture