Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα δικαστήρια της Πάτρας για το δάσος της Φολόης! Ο παράδεισος που έγινε χωματερή

Στα δικαστήρια της Πάτρας για το δάσος τ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το σχέδιο δράσης σύμφωνα με το κατηγορητήριο

Ξεκίνησε σήμερα στο τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Πάτρας η δίκη για τα σκουπίδια της Καλαμάτας και της Σπάρτης που θάβονταν στο δάσος της Φολόης, στην Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση σε βάρος προστατευόμενης περιοχής «Natura» που ήρθε στο φως το 2013. Στο Κατηγορούμενοι είναι 14 άνθρωποι, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι εταιρείας μεταφοράς απορριμμάτων, που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες- σε βαθμό κακουργήματος- για ρύπανση περιβάλλοντος. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται δρυοδάσος στα Βαλκάνια, έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου.

Το ακραίο αυτό φαινόμενο περιβαλλοντικής ρύπανσης αποτέλεσε ένα ακόμα επεισόδιο στο θλιβερό σίριαλ της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο νομό.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο ενώ οι δράστες πιάστηκαν επ΄ αυτοφώρω την ώρα που το σχέδιο δράστης τους ήταν σε εξέλιξη. Ένας εκ των κατηγορούμενων έχει φύγει από τη ζωή ενώ σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ κατηγορούμενων υπάρχουν συγγενικές σχέσεις (πατέρας-γιος)

Οι νταλίκες ξεφόρτωναν σκουπίδια μέσα στο δάσος

Το σχέδιο δράσεις και οι συλλήψεις

Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση του Δασαρχείου και της Αστυνομίας.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο της Πάτρας δασονόμος που ήταν παρών τη βραδιά της επιχείρησης και των συλλήψεων, υπήρχαν κάποιες πληροφορίες γι΄ αυτό που συνέβαινε στο δάσος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτές, νυχτερινές  ώρες νταλίκες ξεφόρτωναν στο δάσος τόνος σκουπιδιών τα οποία ρίχνονταν μέσα σε ορύγματα. Από πάνω έριχναν κοπριά και την επόμενη μέρα δε φαινόταν απολύτως τίποτα.

 

Με τη βοήθεια της αστυνομίας στήθηκε επιχείρηση ενώ οι αρχές παρακολουθούσα, από διάφορα σημεία, όλες τις κινήσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κατάθεση του δασονόμου ένας από τους κατηγορούμενους άρχισε να ανοίγει λάκκο μέσα στον οποίο θα τοποθετούνταν τα σκουπίδια που θα κατέφθανε με νταλίκες.

Η πρώτη νταλίκα έφτασε στη 1 τη νύχτα και είχε πάρει θέση για να ξεφορτώσει 10 με 15 τόνους σκουπίδια ενώ ακολουθούσε και η επόμενη η οποία αφού ειδοποιήθηκε συνέχισε για Αρχαία Ολυμπία.

Οι αρχές διαπίστωσαν, σύμφωνα πάντα με την ακροαματική διαδικασία και ίσα ακούστηκαν ενώπιων του δικαστηρίου ένας εκ των κατηγορούμενων ειδοποίησε τον πατέρα του ότι έγιναν αντιληπτοί.

Πηγαίνοντας στο σημείο όπου θα ξεφόρτωνε η πρώτη νταλίκα, οι αρχές διαπίστωσαν ότι είχε εξαφανιστεί ο οδηγός ενώ είχαν αφαιρεθεί και οι πινακίδες της. Κλήθηκαν στο σημείο ενισχύσεις ενώ τελικά η δεύτερη νταλίκα ακινητοποιήθηκε στο Στρέφι.

Ακολούθησαν συλλήψεις και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μίας υπόθεσης που απασχόλησε και που θα τελειώσει με την απόφαση του δικαστηρίου.

 

Φωτ. αρχείου:eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις