Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Στο Πολύεδρο το Σάββατο το μεσημέρι ο Γεράσιμος Γεννατάς & η Μάρια Φλωράτου

Στο Πολύεδρο το Σάββατο το μεσημέρι ο Γε...

Θα μιλήσουν με αφορμή την παράσταση "Οι Τόποι είναι Ήχοι" για τον τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στη 1 το μεσημέρι, στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 στην Πάτρα θα βρίσκεται ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς σε μία εκδήλωση – συζήτηση για την παράσταση «Οι Τόποι είναι Ήχοι» που θα επαναληφθεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Ο Γεράσιμος Γεννατάς θα μιλήσει για  τον συγγραφέα και τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη που είναι και το κεντρικό πρόσωπο της παράστασης και την σημασία της Μουσικής στην πόλη της Πάτρας. Στην συζήτηση συμμετέχουν η Μάρια Φλωράτου που έχει σκηνοθετήσει την παράσταση καθώς και ο Χρήστος Λούκας μαέστρος της μπάντας του Δήμου Πατρέων.

Η Πάτρα είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στην μουσική. Η Φιλαρμονική του Δήμου συνεχίζει την πολυετή προσφορά της, ενώ πλήθος από ορχήστρες συστήθηκαν και δέχθηκαν νέους και νέες μουσικούς, ασκώντας σπουδαία επιρροή στην εξέλιξη της ζωής τους. Ο Γιάννης Ζουγανέλης υπήρξε ένα μοναδικό ταλέντο που βρήκε τον δρόμο του μέσα από την Μουσική της Πάτρας. Με αυτήν την συζήτηση επιθυμούμε να τιμήσουμε τον σπουδαίο μουσικό και να αναδείξουμε τον ευεργετικό ρόλο της ορχήστρας στην πόλη της Πάτρας.

Η παράσταση «Οι Τόποι είναι Ήχοι» που εντάσσεται στην ενότητα Θέατρο της αφήγησης και της επινόησης, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων για λίγες παραστάσεις. Με αφετηρία την αυτοβιογραφία του τουμπίστα  Γιάννη Ζουγανέλη και συγκεκριμένα στην παραμονή του στην Πάτρα στα τέλη του 1950, απ’ όπου ξεκίνησε την μουσική του καριέρα, παρακολουθούμε την περιπέτεια της ζωής του, από το αναμορφωτήριο του Κορυδαλλού, έως την ανάδειξή του σε έναν διεθνούς φήμης μουσικό. Παράλληλα, μέσω του κειμένου και της παράστασης έχουμε χαρτογράφηση των τόπων και των ήχων της Πάτρας του παρελθόντος με την αφήγηση της ιστορίας του διάσημου τουμπίστα 60 χρόνια μετά αναζητώντας τα ίχνη μιας άλλης εποχής στην Πάτρα του σήμερα. Οι καιροί αλλάζουν, οι γειτονιές μεταμορφώνονται, αλλά το αποτύπωμα της ζωής που πέρασε, παραμένει στις ιστορίες των ανθρώπων...σαν απόηχος. Οι τόποι είναι ήχοι...

Παραστάσεις : 29 και 30 Νοεμβρίου, 1η, 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Πρωτότυπο Κείμενο Κωνσταντίνου Μάγνη «Όλα Τούμπα»                                         

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Μάρια Φλωράτου    

Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη                                                

Σύνθεση - Μουσική Επιμέλεια: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος                  

Μουσική Τεχνολογία – Βίντεο: Γαβριήλ Καμάρης                                

Κίνηση: Κατερίνα Τασσύ                                                                     

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος.

«... ένας αξιοθαύμαστος Γεράσιμος Γεννατάς υποδυόμενος πέραν του διεθνούς φήμης τουμπιστα περί τους 20 ρόλους με εσωτερικότητα, εκφραστικότητα πλαστικότητα κινήσεων, όλα σε βαθμό υπερθετικό, μία εντυπωσιακά ευρηματική σκηνοθεσία δια χειρός Μαρίας Φλωράτου, ένα καθηλωτικό κείμενο από την αυτοβιογραφία του μουσικού...», έγραψε η εφημερίδα Πελοπόννησος , Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture