Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποζημίωση 170.000 ευρώ για τον 11χρονο που έχασε το μάτι του από τα πυροτεχνήματα στο Πατρινό Καρναβάλι του 2014

Αποζημίωση 170.000 ευρώ για τον 11χρονο ...

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το ατύχημα που σημειώθηκε στην τελετή έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού το 2014, όταν ένα αγόρι 11 χρονών τότε, τραυματίστηκε από πυροτέχνημα είχε απασχολήσει όχι μόνο την Πάτρα αλλά και το πανελλήνιο. Το Πρωτοδικείο Πατρών στο οποίο προσέφυγε η οικογένεια του παιδιού, ζητώντας αποζημίωση για την τύφλωση του παιδιού, επιδίκασε αποζημίωση 170 χιλιάδων ευρώ.

Από το ατύχημα το παιδί έχασε το 90% της όρασής του από το αριστερό μάτι.

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον πυροτεχνουργό της εταιρείας που ήταν υπεύθυνος για τη ρίψη των ελαττωματικών πυροτεχνημάτων να πληρώσει το παραπάνω ποσό στην οικογένεια του παιδιού.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο πυροτεχνουργός δεν έλαβε τα νόμιμα με΄τρα για την πρόληψη τυχόν αυχήματος και την προστασία όσων παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στα πυροτεχνήματα είχε εισχωρήσει υγρασία με αποτέλεσμα τον εκσφενδονισμό κατά τη ρίψη τους θραυσμάτων που τραυμάτισαν βαρύτατα τον 11χρονο. Αυτό σύμφωνα με την απόφαση θα μπορούσε να αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της εκδήλωσης και όχι τρεις μήνες πριν που είχε γίνει η παραλαβή τους από την Κίνα.

*Με στοιχεία από εφημερίδα Πελοπόννησο

Ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο πυροτεχνουργός είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια και 11 μήνες φυλάκιση αλλά άσκησε έφεση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις