Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Τραγωδία στα Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σοβαρές καταγγελίες από τους εκπροσώπους του Δήμου Πατρέων για τη "Μέριμνα"

Σοβαρές καταγγελίες από τους εκπροσώπους...

Όπως υποστηρίζουν διαπίστωσαν ενέργειες που αντιβαίνουν τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας

Σε καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων στην Μέριμνα προχώρησαν με κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, Παναγιώτης Σουλελές και Αντώνης Ταβουλάρης.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων τα όσα καταγγέλλουν έγιναν κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού και χωρίς να υπάρχει έγκριση του ταμία.

Αναλυτικά σημειώνουν τα εξής:

«Μετά από σχετική απόφαση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα  Πελετίδη για τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου Πατρέων, στο Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», συνεδρίασε το Δ.Σ. με τη νέα σύνθεσή του. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων, παρατηρήσαμε ότι λαμβάνονται αποφάσεις και πληρώνονται προμηθευτές του Ιδρύματος χωρίς τα τιμολόγια τους να εγκρίνονται από το Δ.Σ., παρά μόνο με εντολή Προέδρου, δίχως προηγουμένως να έχουν κατατεθεί προσφορές.  Κατέθεσαν εισήγηση για κόστος εργασιών, για την πραγματοποίηση έργων στο ίδρυμα , χωρίς να υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη. Πληρώνονται τιμολόγια από το ίδρυμα σε προμηθευτές με εντολή προέδρου ακόμα κι άνω των 1.500 ευρώ. Επίσης τιμολόγια πληρώθηκαν το καλοκαίρι του 2019 ύφους 5.500 ευρώ, για καλλωπισμό του προαύλιου χώρου, χωρίς να ιεραρχούνται οι ανάγκες του Ιδρύματος, που είναι οι επισκευές των κτιρίων του.

Αυτά έγιναν κατά παράβαση του εσωτερικού κανονισμού και χωρίς την έγκριση του ταμία. Θυμίζουμε ότι το Ίδρυμα χρηματοδοτείται από κρατικούς φορείς και ευρωπαϊκούς πόρους κυρίως.

Πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις προσωπικού με άγνωστα για μας κριτήρια αφού η Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτήσεων για τις  προσλήψεις στην εισήγησή της, παρουσίασε μόνο πίνακες κατάταξης χωρίς αιτιολογημένα  κριτήρια.  Ζητήσαμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 9 Σεπτεμβρίου 2019,  που έγινε για την επιλογή των προσληφθέντων να ελεγχθούν οι φάκελοι των υποψηφίων αλλά το αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να προσληφθούν άτομα με αδιαφανείς διαδικασίες και αμφιλεγόμενα προσόντα, όπως αποδεικνύεται από την  αναφορά υποψήφιας  που καταγγέλλει ότι επιλέχτηκε άτομο χωρίς εργασιακή εμπειρία, όπως έθετε όρο η προκήρυξη, την οποία αναφορά, αρνήθηκαν να εξετάσουν.

Προτείναμε να ακολουθείται η διαδικασία προσλήψεων που ορίζει ο ΑΣΕΠ και ακολουθεί ο Δήμος Πατρέων αλλά η πλειοψηφία του Δ.Σ. το καταψήφισε.

Επίσης, έχει κατατεθεί εξώδικη διαμαρτυρία από εργαζόμενη που είχε κάνει αίτηση πρόσληψης, ότι προσλήφθηκαν άτομα για ορισμένη ειδικότητα εργασίας, αλλά απασχολούνται σε άλλη, χωρίς να ενημερώνεται γι’ αυτό το Δ. Σ.

Ενέκριναν τιμολόγια πληρωμής σε  δικηγόρο που  εκπροσώπησε το Ίδρυμα (χωρίς να έχουν ζητηθεί προσφορές από άλλους), με υπέρογκη αμοιβή, χωρίς  απόφαση του Δ.Σ., που να ορίζει τον εν λόγω δικηγόρο ως εκπρόσωπο του Ιδρύματος, την ώρα που το ίδρυμα έχει νομικό σύμβουλο με σύμβαση εργασίας. Μάλιστα, δεν υπάρχει έγγραφο από τον ίδιο, που να αναφέρει ότι αδυνατεί να εκπροσωπήσει το Ίδρυμα. 

Σε ό,τι μας αφορά κάναμε ξεκάθαρο στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι αποδεχόμενοι την ευθύνη που μας ανέθεσε ο Δήμος Πατρέων, θα σεβαστούμε μέχρι τέλους το ρόλο μας. Δεν θα ανεχθούμε και δεν θα αποδεχθούμε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ. -και θα τις αποκαλύπτουμε δημόσια- εφόσον  δεν θα ευθυγραμμίζονται με τον κοινωνικό χαρακτήρα και τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι για να ανταποκριθούν στη σημαντική κοινωνική αποστολή της «Μέριμνας» και θα σταθούμε αρωγοί στα δίκαια αιτήματά τους.»

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Οδηγός Εκλογών για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την νέα εκλογική αναμέτρηση, τα κόμματα, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα εκλογών: ΔΕΙΤΕ LIVE τη μετάδοση μέσα από το διαδραστικό χάρτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις