Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναυλία με την Πανύμνητο & την ακολουθία του εσπερινού του Αποστόλου Ανδρέου, του Ηλία Μπογδανόπουλου

Συναυλία με την Πανύμνητο & την ακολ...

Την Κυριακή 17/11 στις 18.30 στο νέο ιερό ναό του πολιούχου των Πατρών

Στα Πρωτοκλήτεια 2019 η Γυναικεία Βυζαντινή Χορωδία «Η Πανύμνητος» με μαέστρο την Αφροδίτη Χρυσανθακοπούλου θα παρουσιάσει την Κυριακή 17/11/2019 στις 18.30 το απόγευμα στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου την Ιερά ακολουθία του Εσπερινού εις την Ανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου που είχε γράψει & συνθέσει ο αείμνηστος Ηλίας Στεφ. Μπογδανόπουλος, Άρχων Υμνογράφος της Μεγάλου του Χριστού Εκκλησίας.

Συμμετέχει ακόμα ο Ανδρικός Βυζαντινός Χορός «Χόρευμα» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας (ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΣΙΑΧΟΣ, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ιερού ναού Υπαπαντής Καλαμάτας).

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αφροδίτη Χρυσανθακοπούλου.

Να θυμίσουμε πως πέρυσι, είχε παρουσιαστεί  Έκθεση αρχειακού υλικού με τίτλο «Ηλίας Μπογδανόπουλος: Η ζωή, το έργο και ο ρόλος του στην επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (Μαιζώνος 110, Πάτρα). Η έκθεση αυτή περιελάμβανε πλούσιο αρχειακό υλικό από τη ζωή και το έργο του Ηλία Μπογδανόπουλου, Δικηγόρου, Άρχοντος Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και είχε διοργανωθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατό του. Ο Ηλίας Μπογδανόπουλος είχε σημαντική συμβολή στο σπουδαίο γεγονός της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πολιούχου μας από τη Ρώμη στην πόλη του μαρτυρίου του, την Πάτρα το 1964.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις