Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου για το ΤΕΦΑΑ Πύργου: Ο κ. Τζαβάρας να ενημερώνεται πριν κάνει δηλώσεις

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου για το ΤΕΦΑΑ Πύρ...
Βγενόπουλος Φάνης

Στο πόδι οι τοπικοί φορείς της Ηλείας για την αναστολή λειτουργίας της Σχολής

Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να αναστέλλει την ίδρυση 38 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και της σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο, με το επιχείρημα ότι «δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση», έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας της Ηλείας. Η επί της ουσίας κατάργηση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) με έδρα στον Πύργο, έρχεται μετά την κατάργηση της Νομικής Σχολής. Και τα δύο Τμήματα επρόκειτο να λειτουργήσουν υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για την Ηλεία έχει κινητοποιήσει τους φορείς και τους κατοίκους της Ηλείας. Μάλιστα, την Δευτέρα ο Δήμος Πύργου παρέμεινε κλειστός, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Υπουργού Παιδείας, ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση μετώπου για την διεκδίκηση λειτουργίας της σχολής.

Κώστας Τζαβάρας: Ευθύνες στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου της Πάτρας

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μη λειτουργία του ΤΕΦΑΑ Πύργου στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του για το θέμα ο βουλευτής της ΝΔ: «Εφόσον μέχρι 31 Ιουλίου 2019 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών δεν εξέδωσε την απαιτούμενη για την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος ΤΕΦΑΑ Πύργου ως άνω απόφασής της, ήταν βέβαιη η μη λειτουργία του Τμήματος ΤΕΦΑΑ Πύργου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως. […] Ηκα Κεραμέως δεν κατήργησε το ΤΕΦΑΑ Πύργου, αλλά ήταν υποχρεωμένη να αναστείλει τη λειτουργία του ύστερα από την παράλειψη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να εκδώσει την απαιτούμενη από το νόμο Γαβρόγλου απόφασή της για έναρξη λειτουργίας του τμήματος αυτού κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021».

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου: Ο κ. Τζαβάρας να ενημερώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, πριν προβεί σε δηλώσεις που το αφορούν

Το thebest.gr απευθύνθηκε στην Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία απαντώντας στον βουλευτή Ηλείας ανέφερε τα εξής:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ. αριθ. 151/6.6.2019 Έκτακτη Συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές διατάξεις του Νόμου 4610/2019  αποφάσισε:

Τα Τμήματα Νομικής, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Γεωργικής Βιοτεχνολογίας να έχουν έναρξη ακαδημαϊκής λειτουργίας το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Την ανωτέρω απόφασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών τη γνωστοποίησε στη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και στο Γραφείο του Υπουργού με το υπ. αριθ. 515/17611/11.6.2019 έγγραφό της.

Επομένως, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών όχι μόνο δεν παρέλειψε να εκδώσει απόφαση για την έναρξη λειτουργίας των ανωτέρω Τμημάτων για το Ακαδημαϊκό έτος 20-21, αλλά το έχει πράξει, ως όφειλε, ήδη από 6.6.2019.

Ο κ. Βουλευτής παρακαλώ, να ενημερώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, πριν προβεί σε δηλώσεις που το αφορούν και σε σχόλια.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις