Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aυξάνονται σε πάνω από 3400 οι δικαιούχοι για παιδικούς σταθμούς στη Δυτική Ελλάδα

Aυξάνονται σε πάνω από 3400 οι δικαιούχο...

Επίσης η συνολική χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 8,2 εκατ. ευρώ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη εγκρίθηκε επιπλέον χρηματοδότηση για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για το σχολικό έτος 2019-2020», προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες των οικογενειών της Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  η συνολική χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 8,2 εκατομμύρια ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και Εθνικούς Πόρους, με στόχο να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός σε 3.407 δικαιούχους, που υπερδιπλασιάζει την αρχική πρόβλεψη για 1.471 ωφελούμενους.

Η δράση αφορά γονείς και των δύο φύλων, που έχουν την επιμέλεια τέκνων, στους οποίους παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας και φύλαξης παιδιών για το έτος 2019-2020, σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές και συγκεκριμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Πρόκειται για πράξη που στοχεύει ουσιαστικά στην κάλυψη μιας από τις σημαντικότερες ανάγκες των οικογενειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συντρέξουν συνθήκες φύλαξης για όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε σχετικά: «κάθε χρόνο, χιλιάδες γονείς έχουν την ίδια αγωνία. Να καταφέρουν να εντάξουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Αν και προσωπικά, θα είμαι ευχαριστημένος μόνο όταν αυτό αποτελέσει αδιαμφισβήτητο δικαίωμα όλων των παιδιών και όλων των οικογενειών, στο μεσοδιάστημα θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες να μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες προσχολικής αγωγής και κοινωνικής ένταξης των παιδιών τους, σε δομές εκπαίδευσης και φιλοξενίας. Για κάθε γονιό, τα παιδιά του αξίζουν το καλύτερο. Και για εμάς, όλα τα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας, αξίζουν τα καλύτερα!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις