Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντώνης Κουνάβης: «Όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση»

Αντώνης Κουνάβης: «Όχι αντιπολίτευση για...

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πάτρας, μίλησε για όλους

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουνάβης, μιλώντας στην εφημερίδα των Πατρών «Γνώμη», τονίζει ότι «οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πορεύονται σύμφωνα με τις προεκλογικές θέσεις τους και όχι με γνώμονα να κάνουν αντιπολίτευση μόνο για την αντιπολίτευση». Ο κ. Κουνάβης, στην ίδια συνέντευξη που δημοσιεύεται στο φύλλο της Δευτέρας της εφημερίδας, εξηγεί τη θέση που πήρε για την εκλογή του Γρηγόρη Αλεξόπουλου στην προεδρία του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, απαντά στο εάν «σιγοντάρει» τη δημοτική Αρχή Πελετίδη, χαρακτηρίζει ως «ευχάριστη έκπληξη» την παρουσία του Νίκου Παπαδημάτου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ κρίνει και το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η συνέντευξη του Αντώνη Κουνάβη έχει ως εξής:

Κύριε Κουνάβη, πώς θα κρίνατε την έως τώρα λειτουργία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου;

Διακρίνω να υπάρχει μια τάση συναίνεσης σε σημαντικά θέματα κι αυτό είναι θετικό.

Διακρίνω, όμως, επίσης, και την πρόθεση της αντιπολίτευσης να λειτουργεί σαν ένα μπλοκ απέναντι στη Δημοτική Αρχή.

Κατά την άποψη μου, καλό θα ήταν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πορεύονται σύμφωνα με τις προεκλογικές θέσεις τους και όχι με γνώμονα να κάνουν αντιπολίτευση μόνο για την αντιπολίτευση, απέναντι μάλιστα  σε ένα δήμαρχο που επανεξελέγη με ευρεία πλειοψηφία.  

Γιατί στη διαμάχη που προέκυψε για την ανάδειξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου στην προεδρία του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Nομού Αχαϊας πήρατε το μέρος του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη; Ποιος ήταν ο λόγος;

Δεν πήρα το μέρος του Κώστα Πελετίδη. Πήρα το μέρος της Πάτρας. Πήρα το μέρος της πολιτικής δεοντολογίας, κατ’ επέκταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Όταν αγνοείται επιδεικτικά σε ένα τόσο σημαντικό θέμα η πρόταση του δημάρχου Πατρέων, αγνοείται επί της ουσίας η θέση του Δήμου Πατρέων, της πόλης αυτής καθαυτής.

Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι δυνατόν σ’ αυτό το μείζον θέμα να σέρνουν το χορό οι μικρότεροι δήμοι της Αχαϊας και να μην είναι οδηγός ο μητροπολιτικός δήμος της Δυτικής Ελλάδας.

Επομένως, η θέση μου εκκινεί από την αφετηρία ενός αυτονόητου σεβασμού στους θεσμούς, κυρίως στη λαϊκή βούληση. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, (που εμένα δεν μου αρέσει) στις τελευταίες εκλογές ο κ. Πελετίδης απέσπασε στο δεύτερο γύρο ποσοστό 71%.

Κατά συνέπεια, όλοι εμείς που ομνύουμε στο όνομα της δημοκρατίας, δεν οφείλουμε να σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή;         

Να υποθέσουμε ότι σας ενόχλησε και η εκλογή του κ. Αλεξόπουλου στην προεδρία του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων;

Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τον κ. Αλεξόπουλο, τον οποίο στήριξα στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Σας υπενθυμίζω δε ότι παραβρέθηκα και στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιήσει μπροστά από το εκλογικό του κέντρο.

Όμως, δικαίως ή αδίκως, σχηματίστηκε στην τοπική κοινωνία η εντύπωση ότι επεδίωξε τη συγκεκριμένη θέση επειδή παρέχει έναν υψηλό μισθό, σε συνέχεια της θέσης που είχε ως αντιπεριφερειάρχης.

Τέτοια φαινόμενα, που συνδέουν ευθέως την πολιτική με ένα είδος επαγγελματικής απασχόλησης, είναι αυτά που την απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών.

Πάντως, κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει ότι κι εσείς δεν σεβαστήκατε τη λαϊκή εντολή, εφόσον  ανεξαρτητοποιηθήκατε από την παράταξη του Νίκου Νικολόπουλου...

Διαφωνώ κάθετα μαζί σας. Διεκδίκησα ως Αντώνης Κουνάβης την ψήφο των συμπολιτών μου με βάση μια συγκεκριμένη ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα για τη μελλοντική πορεία της  Πάτρας. Στη  συνέχεια, ο κ. Νικολόπουλος έκανε κάποιες πολιτικές επιλογές που τις σέβομαι αλλά διαφωνώ μ’ αυτές.

Έτσι αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ, σεβόμενος ακριβώς την ψήφο των εκατοντάδων Πατρινών που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Ωστόσο, δίνετε την εντύπωση ότι «σιγοντάρετε» τη Δημοτική Αρχή, ενώ η παράταξη του Νίκου Νικολόπουλου βρίσκεται απέναντι της.

Δεν ισχύει αυτό και το γνωρίζετε πολύ καλά. Απλώς ασκώ μια γόνιμη και εποικοδομητική κριτική, όποτε και όπου το κρίνω απαραίτητο. Αλλά δεν έκανα και δεν πρόκειται να κάνω ποτέ αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, προσπαθώντας να προκαλέσω θόρυβο με απώτερο σκοπό να δημιουργήσω πρόσκαιρες εντυπώσεις.

Εκτός αυτού, μην ξεχνάτε ότι από τον κ. Πελετίδη με χωρίζει ένα βαθύ ιδεολογικοπολιτικό χάσμα, Παρ’ όλα αυτά, τον σέβομαι, τον υπολήπτομαι, και θα στηρίξω τις αποφάσεις του που σχετίζονται με το καλό της πόλης. 

Πώς κρίνετε την έως τώρα παρουσία της παράταξης του κ. Νίκου Παπαδημάτου στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Κρίνω ότι είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Όπως επίσης είναι μια ευχάριστη εξέλιξη ότι ο Νίκος Παπαδημάτος αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται δεόντως από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για μένα είναι μια προσωπική δικαίωση, εφόσον ήμουν εγώ που επανέφερα πριν από δύο χρόνια το όνομα του στο πολιτικό προσκήνιο, όταν οι περισσότεροι, ακόμη και στην παράταξη μας, τον είχαν «ξεγραμμένο».    

«Θετικό ξεκίνημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Και πώς βλέπετε τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Βλέπω αυτό που βλέπετε κι εσείς. Ένα πολύ θετικό ξεκίνημα, από μια κυβέρνηση άρτια προετοιμασμένη, που κάνει τα σωστά βήματα στη κατεύθυνση. Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος και να προσδοκώ σε μια ακόμη καλύτερη συνέχεια, με τα όποια λάθη ενδεχομένως γίνουν.

Αληθεύει ότι θέλατε να ενταχθείτε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και όταν δεν έγινε αυτό εκφράσατε το ενδιαφέρον να αξιοποιηθείτε σε κάποια πολιτική θέση;

Αληθεύει ότι ανήκω στη Νέα Δημοκρατία, την οποία ακολουθώ πιστά από τα νεανικά μου χρόνια.

Επίσης αληθεύει ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ουδέποτε είδα την ανάμιξη μου στα κοινά σαν μια ευκαιρία για να αποκομίσω το οποιοδήποτε κέρδος. Δόξα τω Θεό, δεν έχω ανάγκη την πολιτική για τον βιοπορισμό μου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις