Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άνοιξε η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας - Έρχονται και κατ' οίκον ραβασάκια για τα ΚΤΕΟ

Άνοιξε η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορία...

Πέρα από τη βενζίνη τα οχήματα θέλουν και ...πληρωμή τελών

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020. Aπό το βράδυ της Πέμπτης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ειδική εφαρμογή του Taxisnet και να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Τα ραβασάκια δεν θα έχουν καμία μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2. Αντίθετα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010 πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Την ίδια ώρα, αναμένεται πριν το τέλος του χρόνου να αποσταλούν … κατ’ οίκον στους παραβάτες, τα πρόστιμα  για τα ανέλεγκτα από ΚΤΕΟ οχήματα.

Παρά το γεγονός ότι η διασταύρωση των δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών με την αντίστοιχη του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται από το 2015, το ελληνικό Δημόσιο φαίνεται ότι δυσκολεύτηκε να «παντρέψει» τις δύο βάσεις δεδομένων. Μόνο όταν αυτή ολοκληρωθεί, θα μπορούν να διασταυρωθούν οι δύο βάσεις δεδομένων, οι οποίες θα «επικοινωνήσουν» με τα ΚΤΕΟ, από όπου θα προκύψουν οι παραβάτες. Οι νεότερες εξαγγελίες κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της διασύνδεσης εντός του Νοεμβρίου, το οποίο πρακτικά συνεπάγεται την άμεση αποστολή των προστίμων στους παραβάτες ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Πληροφορίες θέλουν τη μεγάλη καθυστέρηση να οφείλεται –πέραν των δυσλειτουργιών της γραφειοκρατίας του δημοσίου τομέα– στη μη συμμόρφωση των δημοσίων ΚΤΕΟ ως προς την ηλεκτρονική καταγραφή των δεδομένων τους. Η πλειονότητα των δημοσίων ΚΤΕΟ δεν είχε περάσει από το χειρόγραφο στο ηλεκτρονικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μη διαθέτουν τα στοιχεία ελέγχων σε κάποια ψηφιακή βάση δεδομένων. Αντιθέτως, τα ΙΚΤΕΟ (ιδιωτικά ΚΤΕΟ) όφειλαν να συμμορφωθούν με την υποχρέωση ηλεκτρονικής καταγραφής των δεδομένων τους από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, βάσει νομοθεσίας. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις