Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιοί είναι οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ που τιμά την Παρασκευή η Εκκλησία

Ποιοί είναι οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβ...

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού ο ναός των Αγγέλων - Γιορτή και στην αεροπορική βάση Αράξου

Στις 8 Νοεμβρίου η εκκλησία μας τιμά τη σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Πρόκειται όπως γράφει το ekklisiaonline.gr, για τη σύναξη, δηλαδή τη συνάθροιση, των πιστών για να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στους λειτουργούς του Θεού και δικούς μας προστάτες σε μια κοινή για αυτούς γιορτή.

Επειδή το έργο τους είναι να προστατεύουν τους ανθρώπους, να πολεμούν και να μάχονται τους κακούς δαίμονες, κατακτώντας έτσι τους Ουρανούς, η Πολεμική μας Αεροπορία τους έχει ανακηρύξει Προστάτες της και γιορτάζει την ίδια μέρα,  προστάτης της οποίας είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, καθώς ο Μιχαήλ είναι ο πιο ένδοξος και λαμπρός ταξιάρχης των ασωμάτων Δυνάμεων.

Λέγεται πως ο καθένας μας έχει τον  άγγελο του που τον προστατεύει.

Την Παρασκευή 8/11/2019 λοιπόν με την ευκαιρία της γιορτής των Ταξιαρχών, θα είναι ανοιχτές στο κοινό όλες οι μονάδες της πολεμικής αεροπορίας και θα μπορούν να τις επισκεφτούν απλοί πολίτες. Στην Αχαΐα κάθε χρόνο επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί η Αεροπορική Βάση στον Άραξο όπου και ο εορτασμός είναι τετραήμερος.

Οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχουν ως εξής:

Πέμπτη 7 έως και Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

• Στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα.

• Προβολή video με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά καθώς και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

• Το κύριο έκθεμα της Στατικής Έκθεσης θα είναι το F-16 BLK 52+ADV της Μονάδας, με όλες τις διαμορφώσεις οπλισμού.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στις 11 το πρωί θα τελεστεί επίσημος εορτασμός και Θεία Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Αράξου.

Η Αεροπορική Βάση στην 116 Πτέρυγα Μάχης θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

• Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, από 09:00 έως 17:00 και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, από 13:00 έως 17:00. Αναμένεται αρκετός κόσμος να επισκεφθεί το αεροδρόμιο του Αράξου και να θαυμάσει από κοντά και αν περιηγηθεί στα αεροπλάνα και στην έκθεση που θα λειτουργεί.

Να προσθέσουμε πως την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου που η Εκκλησία μας γιορτάζει και τιμά τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων, πραγματοποιείται μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη στον ιερό ναό Αγγέλων στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών στην Ανθούπολη που ξανάνοιξε μετά από 4 μήνες που παρέμεινε κλειστός λόγω εργασιών.

Την Παρασκευή το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Τα τάγματα των Αγγέλων

Ο αριθμός των αγγέλων είναι αναρίθμητος. Η Αγία Γραφή αναφέρει «μυριάδας αγγέλων» και «μυριάδες μυριάδων και χιλιάδες χιλιάδων». Μόνο τέσσερις αναφέρονται ονομαστικά. Πρόκειται για τους αρχαγγέλους και ταξιάρχες Μιχαήλ Γαβριήλ, Ραφαήλ και Ουριήλ. Σύμφωνα με τα έργα που αποδίδονται στον Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, οι άγγελοι χωρίζονται σε τρεις τάξεις και εννέα τάγματα, ιεραρχικά διατεταγμένα:

Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι

Κυριότητες, Εξουσίες, Δυνάμεις

Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι

Ο Μιχαήλ και ο Γαβριήλ είναι οι πιο γνωστοί από τους αρχαγγέλους και Ταξιάρχες. Ο Μιχαήλ θεωρείται φύλακας άγγελος του ιουδαϊκού λαού και του Νέου Ισραήλ, δηλαδή του χριστιανισμού. Κατά την αποστασία του Σατανά, όταν ο Μιχαήλ είδε την πτώση του, κάλεσε τις ουράνιες δυνάμεις και αφού αναφώνησε το «πρόσχωμεν», ύμνησε με τους άλλους αγγέλους τον Θεό. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο ψυχοπομπός άγγελος, αυτός που παίρνει τις ψυχές των ανθρώπων.

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη να αναγγέλλει τον χρόνο του ερχομού του Μεσσία ενώ στην Καινή Διαθήκη το όνομά του αναφέρεται μόνο στο Ευαγγέλιο του Λουκά, να προλέγει στον Ζαχαρία τη γέννηση του Ιωάννη του Πρόδρομου, να αναγγέλλει στην Παρθένο Μαρία τη γέννηση του Χριστού από αυτήν και να αποστέλλει τους ποιμένες τη νύχτα της γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ, για να δουν και να προσκυνήσουν τον γεννηθέντα σωτήρα του κόσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις