Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Νίκος Γαλανός γοητευτικός στα 74 του, ήταν καλεσμένος στις "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Ο Νίκος Γαλανός γοητευτικός στα 74 του, ...

Μίλησε για τις "χρυσές" στιγμές της καριέρας του, τους αυστηρούς γονείς του & την παράσταση "Οι Φάλαινες του Αυγούστου" που παίζει φέτος

Ο διαχρονικός ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά μοιράστηκε αλήθειες από μία ζωή σαν κινηματογραφική ταινία, στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο κανάλι Star.

Ο Νίκος Γαλανός πάντα σε φόρμα παρότι έχει πατήσει τα 74, μίλησε και για την οικογένεια του και την αυστηρότητα με την οποία τον ανέθρεψαν. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η πρώτη φορά που τον φίλησε ο πατέρας του, ήταν σε κάποια Χριστούγεννα και είχε κάνει έκπληξη σε όλους. Ο Νίκος Γαλανός που τον είδαμε και στο σήριαλ «Έρωτας μετά» στο κανάλι Alpha, υπήρξε από τους πιο ωραίους και γοητευτικούς άνδρες του Ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Είχε παίξει στο ξεκίνημα της καριέρας του πλάι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη ενώ ήταν και στην τελευταία της παράσταση, τη «Μελωδία της ευτυχίας».  

Φέτος παίζει στην παράσταση «Οι Φάλαινες του Αυγούστου» του David Berry σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια πλάι στη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Τζένη Ρουσσέα και την Έρση Μαλικένζου στο θέατρο Χώρα στην οδό Αμοργού 20, στην Κυψέλη.

«Οι Φάλαινες του Αυγούστου» που έχει μεταφερθεί και στο σινεμά, είναι ένα υπέροχο έργο, ύμνος στη ζωή και στην ανθρώπινη αλληλεγγύη. Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, προχωρημένης ηλικίας, συναντώνται σε ένα νησί το καλοκαίρι, μετρώντας αντοχές, αναμνήσεις, ελπίδες, αγωνίες και όνειρα.

Στη συγκινητική ιστορία του Ντέιβιντ Μπέρρυ πρωτοστατούν δύο εντελώς αντίθετου χαρακτήρα γριούλες, που αγωνίζονται να επιβιώσουν μόνες τους και να ολοκληρώσουν το ταξίδι της ζωής τους με αγάπη και αξιοπρέπεια. Η Σάρα, μικρότερη ηλικιακά, έχει αναλάβει να φροντίζει την ογδονταεξάχρονη αδελφή της, Λίμπυ. Ο θάνατος καραδοκεί σε κάθε τους βήμα. Η νεότερη τον ξορκίζει, η πιο ηλικιωμένη τον αποζητά. Η σύγκρουση των δύο κόσμων είναι αναπόφευκτη. Η μια ελπίζει στο μέλλον, αγωνίζεται ως το τέλος, η άλλη παραιτείται και ζει αναπολώντας το παρελθόν. Ο χρόνος, βαρύ φορτίο στις πλάτες τους, κυριαρχεί. Η εποχή τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Μοιάζουν σαν τις φάλαινες που περιμένουν να έρθουν. Είναι ένα σπάνιο είδος που εξαφανίζεται, αλλά που ακόμα υπάρχει.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη θεατρική περίοδο 2001-2002 από το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Τους βασικούς ρόλους κρατούσαν οι: Αντιγόνη Βαλάκου, Βέρα Ζαβιτσιάνου, Νέλλη Αγγελίδου και Γιώργος Τσιτσόπουλος.

«Οι Φάλαινες του Αυγούστου» έγιναν ταινία το 1987 σε σκηνοθεσία Λίντσει Άντερσον, με πρωταγωνίστριες τη Μπέτυ Ντέιβις και τη Λίλιαν Γκις στο ρόλο των δύο ηλικιωμένων αδελφών, τις οποίες πλαισίωσαν η Αν Σόδερν που προτάθηκε για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου και ο Βίνσεντ Πράις.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:30, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00,

Κυριακή στις 18:30

Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight