Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητροπολίτης Νιγηρίας για την απαγωγή του 20χρονου από το Μεσολόγγι: Δεν θα πειράξουν το παιδί

Μητροπολίτης Νιγηρίας για την απαγωγή το...

Αισιόδοξος δηλώνει ο μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος

Αισιόδοξος ότι η απαγωγή του 20χρονου δόκιμου μηχανικού από το Μεσολόγγι, στο Τόνγκο, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίζει και πρόβλημα υγείας, θα έχει αίσιο τέλος δηλώνει ο μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος. Όπως περιγράφει ο κ.κ. Αλέξανδρος συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις μεσολαβούν δύο – τρία εικοσιτετράωρα μέχρι να επικοινωνήσουν οι πειρατές. «Αυτό συμβαίνει συνήθως και με απαγωγές που συμβαίνουν μέσα στις χώρες αυτές. Τα πλοία τα οποία χτυπούν είναι ως επί το πλείστον τάνκερ, διότι γνωρίζουν ότι από πίσω υπάρχει κάποια μεγάλη εταιρία η οποία μπορεί να πληρώσει» εξηγεί. Γνώστης της κατάστασης στην περιοχή του κόλπου της Γουινέας από τον οποίο βρέχεται τόσο το Τόνγκο όσο και η Νιγηρία ο εδώ και 22 χρόνια μητροπολίτης εξηγεί ότι η πειρατεία στο Elka Aristotle κάθε άλλο παρά καινούριο φαινόμενο είναι.

«Στη Νιγηρία έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης κι έχει περιοριστεί η πειρατεία. Έχουν μειωθεί οι επιθέσεις. Οι επιθέσεις αυτές αποσκοπούν στα λύτρα. Δεν θέλουν να σκοτώσουν, εκτός κι αν η επίθεση προέρχεται από τρομοκράτες όπως για παράδειγμα η Μπόκο Χαράμ. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως δεν θα είχαμε απαγωγή, θα είχαν σκοτώσει όλο το πλήρωμα. Στην περίπτωση μας πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης. Έχει να κάνει με την εξασφάλιση λύτρων. Εκτιμώ ότι δεν θα πειράξουν το παιδί και τους άλλους τρεις. Άλλωστε οι ισλαμιστικές αυτές οργανώσεις δρουν στα βόρεια της Νιγηρίας. Πρέπει να κάνουμε υπομονή για το παιδί, αλλά ας μη φοβόμαστε» λέει.

Κλείνει ωστόσο με ένα αισιόδοξο μήνυμα για την όλη υπόθεση από το τάνκερ Elka Aristotle. «Νιγηρία, Μπενίν, Τόγκο δεν σημαίνει πειρατεία και έγκλημα» λέει και συμπληρώνει: «Είναι έξυπνοι και δραστήριοι λαοί. Στη Νιγηρία ειδικά θα εκπλαγείτε από το μέγεθος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Υπάρχει βέβαια τεράστια φτώχεια διότι το κεφάλαιο κινείται σε συγκεκριμένους κύκλους».

Με πληροφορίες από τοnewsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις