Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020 I Can't Breathe ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετανιωμένη η παρέα που λήστευε ντελιβεράδες στην Πάτρα - Ο αριστούχος που έκλεβε...φαγητό!

Μετανιωμένη η παρέα που λήστευε ντελιβεράδες στην Πάτρα - Ο αριστούχος που έκλεβε...φαγητό!
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η απόφαση του δικαστηρίου

Στην δικαστική αίθουσα- στο Εφετείο Κακουργημάτων- εμφανίστηκαν οι νεαροί που αντιμετώπισαν την κατηγορία ληστειών σε βάρος ντελιβεράδων, στην Πάτρα, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2012

Πρόκειται για τρία άτομα που εκείνο το διάστημα έκαναν παρέα ενώ στο εδώλιο κάθισαν μόνο τα δύο. Το άτομο που κατά την ακροαματική διαδικασία χαρακτηριζόταν από τους άλλους δύο κατηγορούμενος ως ιθύνον νους του σχεδίου με το οποίο έδρασαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν εμφανίστηκε.

Ο πρώτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και οκτώ μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ.

Ο δεύτερος σε φυλάκιση δύο ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ.

Ο τρίτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή, για απλή συνέργεια. 

Και στους τρεις αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Παραφύλαγαν στο σημείο όπου θα ερχόταν ο ντελιβαράς προκειμένου να εκτελέσει την παραγγελία και έχοντας καλυμμένα πρόσωπα αλλά και κρατώντας απειλητικά ξύλα ή λοστούς, αποσπούσαν χρήματα και φαγητό

Το σχέδιο δράσης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δράστες έκαναν παραγγελίες για φαγητό, δίνοντας ανύπαρκτα ονόματα αλλά υπαρκτές διευθύνσεις. Παραφύλαγαν στο σημείο όπου θα ερχόταν ο ντελιβαράς προκειμένου να εκτελέσει την παραγγελία και έχοντας καλυμμένα πρόσωπα αλλά και κρατώντας απειλητικά ξύλα ή λοστούς, αποσπούσαν χρήματα και φαγητό!

Περίμεναν να κατέβει ο ντελιβεράς από το αμάξι του και απειλώντας τον, κατάφερναν να αποσπάσουν τη λεία τους.

Συντετριμμένοι στη δικαστική αίθουσα οι γονείς τους

Στο δικαστήριο κατέθεσαν, με δάκρυα στα μάτια, και οι γονείς των κατηγορούμενων δηλώντας συντετριμμένοι για ό,τι συνέβη με τα παιδιά τους.

«Ντρέπομαι γι΄αυτά που έγιναν με το παιδί μου»

Στη κατάθεση του ο πατέρας του πρώτου κατηγορούμενου υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα παιδί που ήταν άριστος μαθητής και που ήθελε να μπει σε στρατιωτική σχολή. Αν και είχε τα απαιτούμενα μόρια δεν κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις εξαιτίας κάποιου τραυματισμού.

«Από τότε άρχισαν τα προβλήματα μας. Ξεκίνησε να κάνει χρήση χασίς και έπαθε πνευμονική εμβολή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως περιέγραψε στο δικαστήριο έχει μετανιώσει για όσα έκανε και αρχίσει να βρίσκει ξανά τη ζωή μετά από ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Η περιγραφή του διανομέα που ήρθε αντιμέτωπος με τους ληστές

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο διανομέας φαγητού που όταν κατέβηκε από το μηχανάκι για να παραδώσει παραγγελία δέχθηκε απειλή προκειμένου να παραδώσει τα χρήματα που είχε πάνω του.

«με απείλησαν δύο άτομα… Δεν δέχθηκα κάποιο χτύπημα αλλά δεν προσπάθησα και να αντιδράσω» ανέφερε ενώ σύμφωνα με όσα είπε ο πρώτος κατηγορούμενος τον επισκέφθηκε μετανιωμένος.

Οι ληστές δεν τραυμάτισαν ούτε άλλον διανομέα τον οποίο λήστεψαν. Όπως κατέθεσε, δεν τραυματίστηκε αλλά έπαθε σοκ.

 

«Δεν είχα ποτέ ξανά τέτοιο βίωμα. Όταν ο πρώτος κατηγορούμενος μου είπε τι σχεδίαζε να κάνει, θεώρησα ότι μου κάνει πλάκα»

Οι απολογίες των κατηγορούμενων

«Δεν είχα ποτέ ξανά τέτοιο βίωμα. Όταν ο πρώτος κατηγορούμενος μου είπε τι σχεδίαζε να κάνει, θεώρησα ότι μου κάνει πλάκα» ανέφερε στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πάγωσε μπροστά το θέαμα της ληστείας από τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι δεν πλησίασε.

«Δεν θα μπορούσα να κάνω σε άνθρωπο και δεν συμφώνησα να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι γι΄αυτά που έγιναν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τρίτος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η παρέα των τριών αγοριών είχε βγει εκείνο το βράδυ και επιστρέφοντας στο Μπεγουλάκι σταμάτησαν στην πλατεία για να καθίσουν. Οι δύο της παρέας, σύμφωνα με όσα είπε κατέβηκαν για να πάνε στο περίπτερο να πάρουν τσιγάρα.

«Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο. Σεν είχα οπτική επαφή και δεν ήξερα τι πήγαιναν να κάνουν.

Έμαθα τι συνέβη όταν επέστρεψαν και μου έδειξαν το κινητό και το φαγητό που πήραν μετά τη ληστεία.

Τσακωθήκαμε  και από τότε δε μιλήσαμε ξανά» ανέφερε στην απολογία του.

Ειδήσεις