Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

To σχέδιο συγχώνευσης των εφοριών που θα αφήσει την Πάτρα με μια ΔΟΥ

To σχέδιο συγχώνευσης των εφοριών που θα...

Αντιδρούν οι εφοριακοί

Το ζήτημα της συγχώνευσης της Γ’ ΔΟΥ  με την Α’ ΔΟΥ συζητήθηκε στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του τοπικού συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

 Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο που είχε προαναγγελθεί από τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο  Πιτσιλή  προέβλεπε νέο γύρο συγχωνεύσεων οικονομικών υπηρεσιών σε μεγάλες πόλεις της χώρας με στόχο τη δημιουργία μίας ΔΟΥ που θα έχει δικαστικές κι ελεγκτικές αρμοδιότητες.

Στην Πάτρα, τέτοια ΔΟΥ είναι μόνο η Α’ και συνεπώς η Γ’ ΔΟΥ οδεύει προς συγχώνευση, γεγονός που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες.

Ο σύλλογος των εφοριακών έχει ταχθεί ανοικτά κατά του σχεδίου της ΑΑΔΕ, προβάλλοντας ως βασικό επιχείρημα ότι το πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό στην Ελλάδα και δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί μόνο με μια εφορία.

Οπως αναφέρει ο σύλλογος των εφοριακών, στην χωρική αρμοδιότητα της Γ΄ΔΟΥ, ανήκουν δύο από τα τέσσερα διαμερίσματα της Πάτρας και το 50% του 4ου διαμερίσματος το οποίο είναι το κέντρο της πόλης.

Επίσης στη Γ΄ΔΟΥ Πατρών ανήκουν, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, με πέντε Δημοτικές ενότητες και πληθυσμό 25.916 κατοίκους και ο Δήμος Ερυμάνθου, με πέντε Δημοτικές ενότητες και πληθυσμό 8.877 κατοίκους (110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος).

Στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και σημαντικά Νομικά Πρόσωπα όπως, ο Δήμος Πατρέων, το Λιμάνι Πάτρας, η Βιομηχανική Περιοχή Πατρών με δεκάδες βιομηχανικές επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και ορισμένες με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, το Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κ.ά.

Επίσης, τα Δικαστήρια, η πλειονότητα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων, οι Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, με την πλειονότητα των αγροτών της Αχαΐας κ.ά.

*Με στοιχεία από εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις