Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η παράταξη Αϊβαλή νικήτρια στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Η παράταξη Αϊβαλή νικήτρια στις εκλογές ...

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

H παράταξη του νυν προέδρου του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή ήταν η νικήτρια της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα. Στις κάλπες προσήλθαν 1.705 μέλη του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Η παράταξη Αϊβαλη πήρε ποσοστό 45% και η Δημοκρατικη Κινηση Μηχανικων που στηριχθηκε από την ΝΔ ήλθε δεύτερη με ποσοστό 29,3%. 

Αναλυτικά έλαβαν:

Συγκεκριμένα η Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών Δυτ. Ελλάδας, με επικεφαλής τον Βασίλη Αϊβαλή έλαβε 770 ψήφους όταν το 2016 είχει 609 ψήφους!

Δεύτερη ήλθε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών με επικεφαλής τον Παναγιώτη Τσώνη λαμβάνοντας 499 ψήφους (Η ΔΚΜ το 2016 πήρε 447).

Η Ενωτική Αριστερή Κϊνηση "ΕΑΚ" με επικεφαλής την Ουρανία Πάλμου πήρε 172 ψήφους.

Η "Πανεπιστημονική" με επικεφαλής τον Νίκο Χρυσοβιτσάνο 121 ψήφους

Η "Κοινότητα Μηχανικών" με επικεφαλής τον Σταύρο Πνευματικάκη έλαβε 75 ψήφους

Η "ΕΛΕΜ" Ελέυθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί με επικεφαλης την Αγγελική Πολίτου έλαβε 69 ψήφους

Οι εκλογές στο ΤΕΕ πανελλαδικά

Πανελλαδικά, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ,  στο 100% των εκλογικών τμημάτων,  η κατάσταση έχει ως εξής:

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί στις εκλογές του ΤΕΕ της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019 διατήρησαν το ποσοστό συμμετοχής τους στα ίδια επίπεδα με το αυξημένο (κατά 5% συγκριτικά με το 2013), ποσοστό συμμετοχής τους, κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2016

Ταυτοχρόνως  οι διπλωματούχοι μηχανικοί  μέσα από τις  κάλπες της εκλογικής αναμέτρησης της 3ης  Νοεμβρίου 2019 στο ΤΕΕ δίνουν εντυπωσιακή νίκη στην Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό.

Ειδικότερα, η ΔΚΜ αναδεικνύεται πρώτη και κυρίαρχη δύναμη των εκλογών του ΤΕΕ, με ποσοστό 39,66% , επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, περίπου 12 ποσοστιαίων μονάδων, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2016, όπου είχε επίσης καταγράψει πρωτιά με ποσοστό 27,90%.

Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται  η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) (ποσοστό 15,11% από 13,38% το 2016) με αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι η «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ»,  η οποία αποτελεί συνέχεια  της  «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι», (με ποσοστό 9,20%  από 7,31% το 2016), σημειώνοντας αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην τέταρτη  θέση με ποσοστό 7,53%  έναντι 6,09% το 2016 σημειώνοντας επίσης σαφή αύξηση της δύναμης της.

Στην πέμπτη θέση του εκλογικού αποτελέσματος κατατάσσεται η ΔΕΣΜη (Δημοκρατική Επιμελητηριακή Συμμαχία Μηχανικών- ΕλΕΜ Περιφερειακή Συνεργασία Συνεργαζόμενο, με ποσοστό 6,04%  , το οποίο είναι σαφώς μειωμένο από τα αντίστοιχα ποσοστά που είχαν συγκεντρώσει το 2016 οι παρατάξεις (ΕλΕΜ 5,81%) και Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών (2,71%) που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη παράταξη.

Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ)  με ποσοστό 4,71% είναι στην έκτη θέση.

 Η ΔΥΝΑ.ΜΗ - Ανασυγκρότηση Μηχανικών είναι στην έβδομη θέση με ποσοστό 3,86%, η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών βρίσκεται στην όγδοη θέση με ποσοστό 3,77% και η παράταξη #block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Ανέργων Μηχανικών στην 9η θέση με ποσοστό 3,05%.

Ακόμη 11 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι έχουν λάβει μικρότερα ποσοστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις