Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιός είναι ο «κύριος ΚΕΘΕΑ» και γιατί απασχολούσε τις lifestyle στήλες των Τρικάλων;

Ποιός είναι ο «κύριος ΚΕΘΕΑ» και γιατί α...

Τι βρήκαμε ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τον Χρίστο Λιάπη

Παρά τις αντιδράσεις από το ίδιο το ΚΕΘΕΑ, των συμμετεχόντων στα προγράμματα, των οικογενειών τους, των φορέων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των πολιτών, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (χωρίς δηλαδή να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή) στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του οργανισμού. Το ΚΕΘΕΑ, είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ναρκωτικών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, σε σωφρονιστικά καταστήματα, σε άμεσα προσβάσιμες μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

Ο Υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, με την ανακοίνωση, το απόγευμα της Παρασκευής, του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ με πρόεδρο τον ψυχίατρο Χρίστο Λιάπη.

Γεννημένος στην Καλαμπάκα

Ποιος είναι, όμως, ο νέος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ; Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε ότι ο κ. Λιάπης είναι ψυχίατρος, γεννημένος στην Καλαμπάκα και μάλιστα πολύ γνωστός στην περιοχή, καθώς υπάρχουν αρκετές δημοσιεύσεις στις ηλεκτρονικές εφημερίδες των Τρικάλων και τηλεοπτικές του παρουσιάσεις σε τοπικούς σταθμούς. Διαβάζουμε επίσης ότι είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και στο ιδιωτικό του ιατρείο στην Κηφισιά, ενώ έχει συμμετάσχει και στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Τανζανία. Μάλιστα, ο κ. Λιάπης, που έχει ιατρείο στην Κηφισιά, αποφάσισε τον Αύγουστο του 2018 να ανοίξει και δεύτερο ιατρείο – παράρτημα στον γενέθλιο τόπο του στην Καλαμπάκα.  

Στο μητρώο στελεχών της ΝΔ, αλλά όχι υποψήφιος βουλευτής

O Ψυχίατρος και είναι ένας ανάμεσα στα στελέχη του Μητρώου της Νέας Δημοκρατίας που είχε επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο ανανέωσης του κόμματος που τότε ήταν στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά Μέσα των Τρικάλων, το όνομα του κ. Λιάπη «έπαιζε» για το ψηφοδέλτιο του κόμματος της Ν.Δ., στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αλλά και στις εκλογές του 2015. Ωστόσο ποτέ δεν μπήκε στη λίστα του κόμματος. Μάλιστα, σε συνέντευξη που έδωσε πριν από τις εκλογές του Ιουλίου ρωτήθηκε, από το σάιτ fatsimare.gr για το θέμα και απάντησε με τα εξής:

«Προσωπικά, αντλούσα την επιδίωξή μου για την επιτυχή διεκδίκηση του βουλευτικού χρίσματος στα Τρίκαλα, όχι μόνον από την επιτυχή αξιολόγησή μου από τους επιφορτισμένους με το έργο συγκρότησης του Μητρώου συνεργάτες του Προέδρου, αλλά και από τη θετική αξιολόγησή μου από τους πολίτες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, οι οποίοι με γνώρισαν όχι ως περιφερόμενο πολιτευτή, αλλά ως νέο επιστήμονα που βιοπορίζεται από την εργασία του και ο οποίος προσέφερε, αρχικώς, ως Αγροτικός Ιατρός, στους δοκιμαζόμενους από την εγκατάλειψη κατοίκους των ορεινών χωριών του Νομού και εν συνεχεία, μετά από μια διαδρομή σπουδών σε επιφανή Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, επέλεξε την ιδιαιτέρα του πατρίδα, την Καλαμπάκα, για να λειτουργήσει το δεύτερο ιατρείο του, παράλληλα με τα ιατρικά του καθήκοντα στην Αθήνα.

Αυτή ήταν μία επιλογή με μεγάλο προσωπικό κόστος. Δεν είναι εύκολο να εργάζεσαι κάθε πρωί  σε μία Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική ενός μεγάλου Νοσοκομείου των Αθηνών, τα απογεύματα να λειτουργείς το ιδιωτικό σου ιατρείο στην Κηφισιά και τα Σαββατοκύριακα να προσφέρεις ιατρικές υπηρεσίες στην Καλαμπάκα. Πολλά τα χιλιόμετρα και οι ώρες. Η πρώτη που υφίσταται τις συνέπειες είναι η προσωπική ζωή. Ίσως για αυτό παραμένω εργένης στα 40. Δεν λογάριασα, όμως κανένα κόστος μπροστά στην ευκαιρία μου να πολλαπλασιάζω καθημερινώς τη χρησιμότητά μου στον πάσχοντα άνθρωπο, στους πολίτες και δη στους κατοίκους της πατρώας γης μου, της Καλαμπάκας.»

40αρης εργένης που… βασανίζεται

Πέρα όμως από την επιστημονική και πολιτική του ενασχόληση ο νέος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ απασχολεί και τις lifestyle στήλες των Μέσων Ενημέρωσης των Τρικάλων. Ο κ. Λιάπης είναι 40αρης και εργένης και όπως διαβάζουμε στο trikalanews.gr το καλοκαίρι του 2018 έγινε θέμα συζήτησης στην πόλη, καθώς έκανε κοινές εμφανίσεις με την Νάνσυ Λάμπρου, φιναλίστ των καλλιστείων το 2008, χάνοντας τον τίτλο για λίγο και έκτοτε ακολούθησε λαμπρή καριέρα στον χώρο της μόδας.

«Ο …εργένης Χρίστος Λιάπης βρίσκεται σε …βασανιστήρια, αν κρίνουμε από συνέντευξη της Νάνσυ Λάμπρου στην «Espresso» όπου δήλωσε «΄Οποιον αγαπάω τον …βασανίζω»…», σημειώνει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις