Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Νέο βιβλίο από τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο με αναφορές & στην Πάτρα

Νέο βιβλίο από τον δημοσιογράφο Νίκο Βατ...

Τίτλος του, "Όπου και να ταξιδέψω, Περπατώντας σε 24 πόλεις" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

«Όπου και να ταξιδέψω: Περπατώντας σε 24 πόλεις», αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου που θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες μέρες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και μάλιστα μία από τις πόλεις που περπάτησε είναι και η Πάτρα.

Το βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Public της Δράμας (Εθνικής Αμύνης 13) και θα μιλήσουν ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Αθλητισμού Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Δράμας και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, εκπαιδευτικός, διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας.

Θα ακολουθήσει προβολή ψηφιακού υλικού.

Ο Νίκος Βατόπουλος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Ακολουθώντας μια διαδρομή από την Καλαμάτα ως την Κομοτηνή και από το Ηράκλειο ως τη Φλώρινα, ο Νίκος Βατόπουλος επιχειρεί, μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες του, μια αποτύπωση του αστικού χώρου στην Ελλάδα καθώς το ασκημένο, υποκειμενικό του βλέμμα εστιάζει στην ατμόσφαιρα είκοσι τεσσάρων πόλεων, σε κτίρια και σε διαδρομές.

Ο Νίκος Βατόπουλος έχει γεννηθεί το 1960. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η Καθημερινή, στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Έχει ειδικευθεί σε θέματα αθηναϊκά και αστικού πολιτισμού. Το 2001 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Το πρόσωπο της Αθήνας. Το 2011 ίδρυσε τη διαδικτυακή ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα» που αριθμεί πάνω από 23.000 μέλη. Το 2014 έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση φωτογραφιών με θέμα Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου (αίθουσα τέχνης ena) και παρουσίασε ως προσωπικό πρότζεκτ την έκθεση Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Έχει γράψει τα βιβλία "Περπατώντας στην Αθήνα" και "Μικροί Δρόμοι της Αθήνας" που επίσης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture