Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε Καστρίτσι και Ρωμανό Πάτρας η περισσότερη βροχή την Πέμπτη - 7.500 κεραυνοί άστραψαν παντού!

Σε Καστρίτσι και Ρωμανό Πάτρας η περισσό...

Τι κατέγραψε το εθνικό αστεροσκοπείο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν την Πέμπτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» να καταγράφει περίπου 7.500 κεραυνούς έως το απόγευμα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα σημειώθηκαν στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 χιλιοστά), στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 χιλιοστά), στο Ρωμανό Πάτρας (33 χιλιοστά) και στην Παλλήνη Αττικής (32 χιλιοστά).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού, οι κεραυνοί που καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας (κόκκινες κουκίδες) καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου 2/11 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εξασθενημένα εκ νέου το σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Πελοπόννησο.

Εως το απόγευμα της Παρασκευής πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας.

Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει έως το πρωί της Παρασκευής στο Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή 1/11 και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

πηγη

Ο καιρός των επόμενων ημερών στην Πάτρα

Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη ο καιρός στην Πάτρα σήμερα θα είναι βελτιωμένος και δεν θα σημαιωθούν φαινόμενα με τις μέγιστες θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν τους 22-23oC. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς, οι οποίοι στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου αναμένεται να αγγίζουν κατά περιόδους τα 6bf.

Εξασθένισή τους αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου με επακόλουθη στροφή σε ΝΔ.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν ένα νέο αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επισκεφθεί από τα ΒΔ, μέσα στην Κυριακή, ενδέχεται να επηρεάσει με εκ νέου ισχυρές βροχοπτώσεις την πόλη κατά την διάρκεια της ερχόμενης Δευτέρας 4/11.

Βελτίωση των καιρικών αναμένεται κατά την διάρκεια της Τρίτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις