Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέτρος Ψωμάς: Εξελίσσεται ανησυχητικά η σχέση του Δημάρχου Πατρέων με τις δημοκρατικές διαδικασίες

Πέτρος Ψωμάς: Εξελίσσεται ανησυχητικά η ...

Όλα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του «σπιράλ» για τον φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Δημοτικό συμβούλιο

Σχετικά με την εκλογή Γρηγόρη Αλεξόπουλου στη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αχαΐας και με τις σχετικές αντιδράσεις του Κώστα Πελετίδη, ο επικεφαλής της παράταξης «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς προέβη στις παρακάτω δηλώσεις, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου.

Για τον κ. Πελετίδη:

«Εξελίσσεται σε ιδιαίτερα ανησυχητική η σχέση του Δημάρχου Πατρέων με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αρχικά συμμετείχε –και, κατά τη γνώμη μας, ορθώς έπραξε- στη διαδικασία εκλογής για τον Πρόεδρο του φορέα, μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με μυστική ψηφοφορία και κατόπιν διαμαρτυρήθηκε και αποχώρησε από τη συνεδρίαση επειδή… δεν του άρεσε το αποτέλεσμα. Εάν θεωρούσε πως προγενέστερη άτυπη συμφωνία πρώην Δημάρχων έπρεπε να τηρηθεί, όφειλε να επιμείνει στην τήρησή της, διεκδικώντας τη συναίνεση του σώματος. Εφόσον συμμετείχε στη διαδικασία εκλογής, όφειλε να σεβαστεί το αποτέλεσμα –βασικός κανόνας της Δημοκρατίας. Ο Δήμαρχος Πατρέων τον αγνοεί;»

Για τον κ. Αλεξόπουλο:

«Πριν του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο απαιτητικό έργο του, ζητάμε τη δέσμευσή του πως θα λειτουργεί ενωτικά και συνεργατικά, εκπροσωπώντας στον Σύνδεσμο όλους του πατρινούς δημότες, καθώς στο συμβούλιο και κατ’ επέκταση στη θέση του Προέδρου βρέθηκε ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων. Για μας εκπροσωπεί όλη την πόλη ή τουλάχιστον την πλειοψηφούσα αντιπολίτευση του Δήμου, ως μέλος της οποίας ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση».

Για τον Σύνδεσμο:

«Είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη της επιτυχίας του έργου του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αχαΐας, που εκφράζουμε ειλικρινείς ευχές για επιτυχία στο έργο του. Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ταλανίζει την κοινωνία του νομού και του Δήμου μας επί πολλά χρόνια. Είθε η θητεία αυτού του Συμβουλίου να δρομολογήσει σύννομες, γρήγορες, οικονομικές, σύγχρονες, κοινά αποδεκτές και αποτελεσματικές λύσεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις