Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόεδρος στον φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Αχαΐας ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος – Ενόχληση Πελετίδη

Πρόεδρος στον φορέα Διαχείρισης Απορριμμ...

Ο δήμαρχος Πατρέων αποχώρησε από τη διαδικασία

Νέος πρόεδρος του  Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αχαΐας εξελέγη την Τρίτη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Το γεγονός προκάλεσε την ενόχληση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος εξέδωσε και σχετική δήλωση.

Ο πρώην δήμαρχος Ωλενίας και πρώην πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, εξελέγη πρόεδρος του φορέα μετά από ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του φορέα. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, μεταξύ της πλειοψηφίας των μελών – εκπροσώπων των Δήμων της Αχαΐας που συμμετέχουν στον φορέα, προκρίθηκε η λύση Αλεξόπουλου, καθώς εκτιμήθηκε η εμπειρία του κ. Αλεξόπουλου ως δημάρχου που επί των ημερών του έγινε ο ΧΥΤΑ στου Φλόκα, αλλά και η γενικότερη εμπειρία που διαθέτει στο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων από τη θέση του προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Ωστόσο, διαφορετική προσέγγιση έχει η δημοτική Αρχή Πελετίδη, η οποία δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής από τη διαδικασία, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης αναφέρει για το θέμα τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στη σημερινή συνεδρίαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αχαΐας για την εκλογή του Προέδρου και της Εκτελεστικής Επιτροπής πρότεινε με βάση την κοινή λογική, ο πρόεδρος να προέρχεται από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας, που φιλοξενεί το χώρο διαχείρισης απορριμμάτων. Ο αντιπρόεδρος από τη Δημοτική Αρχή Πάτρας, που είναι ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού. Στην Εκτελεστική Επιτροπή να συμμετέχει ως μέλος η Δημοτική Αρχή του Αιγίου, που είναι ο δεύτερος σε μέγεθος Δήμος και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων Δήμων. Αυτή η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα έβαζε τα θεμέλια της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας να λυθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό μας.

Αντ’ αυτού, ο Πρόεδρος που ορίζεται δεν προέρχεται από τη Δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας, αλλά είναι ο επικεφαλής Δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων. Αυτή η επιλογή παραγνωρίζει, περιφρονεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και την κρίση του πατραϊκού λαού, ο οποίος με συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε ποιος θα διαχειρίζεται όλα τα σοβαρά προβλήματα της πόλης του.

Αυτή η στάση στερείται δημοκρατικής ευαισθησίας, είναι σε αντίθεση με την πολιτική ηθική, εμποδίζει τη συνεργασία, όχι μόνο στη διαχείριση απορριμμάτων αλλά συνολικά.

Αυτά τα αυτονόητα δεν έγιναν σεβαστά από όσους πήραν αυτή την απόφαση και δικαιολογημένα θα συναντήσουν την αντίδραση του λαού της Αχαΐας.

Είναι προφανές ότι η προκλητική αγνόηση των παραπάνω προϋποθέτει την ύπαρξη άλλων, σημαντικότερων γι’ αυτούς επιλογών, που θα φανούν το επόμενο διάστημα.

Επειδή δεν μπορούμε να συνεργήσουμε σ’ αυτή την απαράδεκτη επιλογή, αποχωρούμε από τη συνέχεια της διαδικασίας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις