Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο εδώλιο της Πάτρας για την κρυψώνα θανάτου σε νταλίκα! Η απόφαση για τον οδηγό

φωτό αρχείου eurokinissi

φωτό αρχείου eurokinissi

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το Ιούνιο του 2010

H τραγική ιστορία με το θάνατο ενός μετανάστη από το Αφγανιστάν αναβίωσε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών. Στο εδώλιο κάθισε ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας, στο ρεζερβουάρ της οποίας είχε βρει τραγικό θάνατο ένας αλλοδαπός μετανάστης από το Αφγανιστάν, ο οποίος είχε «τρυπώσει» εκεί μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του.

Ο οδηγός της νταλίκας ήταν ο μόνος κατηγορούμενος αφού  ο ιδιοκτήτης έχει αποβιώσει, και κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το Ιούνιο του 2010 σε πλοίο της γραμμής από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα, με τελικό προορισμό την Ανκόνα Ιταλίας.

Τι υποστήριξε ο οδηγός

Ο οδηγός δήλωσε πως δεν γνώριζε την ύπαρξη μεταναστών, κάτι που όπως προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας, αποκαλύφθηκε από το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο άκουσε τις φωνές των αλλοδαπών που ζητούσαν βοήθεια.

Η φρικτή πραγματικότητα που αντιλήφθηκε το πλήρωμα του καραβιού

Οι ναυτικοί εντόπισαν το όχημα από το οποίο έβγαιναν οι κραυγές και αφού κατόρθωσαν να ανοίξουν το ρεζερβουάρ με ένα λοστό έβγαλαν τους τέσσερις αλλοδαπούς που είχαν στοιβαχτεί μέσα. Οι τρεις από αυτούς στάθηκαν τυχεροί, γλίτωσαν, σε αντίθεση με τον τέταρτο που είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από ασφυξία.

Τι είχαν καταθέσει οι μετανάστες στον ανακριτή

Από τις καταθέσεις τους στον Ανακριτή, διότι δεν παρέστησαν οι ίδιοι στο Δικαστήριο, ανέφεραν πως αισθάνονταν πως το οξυγόνο λιγόστευε συνεχώς και με δυσκολία ανέπνεαν...

Τόνισαν, επίσης, πως είχαν πληρώσει από 1.500 εώς και 2.000 ευρώ ο καθένας για το ταξίδι Πάτρα – Ιταλία, πριν αναχωρήσουν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Αθήνα για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όταν αποβιβάστηκαν στο ΚΤΕΛ, τους περίμενε ένα όχημα που τους πήγε στο λιμάνι, τους υπέδειξε την κρύπτη στη νταλίκα με την ελπίδα να φθάσουν στην Ιταλία...

Το ταξίδι είχε τραγική κατάληξη για τον έναν μετανάστη, ενώ για τους άλλους τρεις δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό που είχαν υποσχεθεί τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τον πόθο αυτών των ανθρώπων για το ταξίδι που θα τους χαρίσει μία καλύτερη ζωή.

Φωτ. αρχείου: eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις