Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα στραβά και επικίνδυνα που έχουν καταγράψει οι κάμερες της Ολυμπίας Οδού

Τα στραβά και επικίνδυνα που έχουν καταγ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Έχουν καταγραφεί, κίνηση ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο, στάσεις σε επικίνδυνα σημεία και άλλα

Δεκάδες είναι τα στραβά και επικίνδυνα που έχουν καταγράψει οι εκατοντάδες κάμερες που είναι πακτωμένες σε σύραγγες και άλλα χιλιομετρικά σημεία της Ολυμπίας Οδού. Ο υπεύθυνος του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας στο τμήμα Πάτρα Ξυλόκαστρο έχει δει αρκετά περιστατικά τα οποία κλήθηκε να διαχειριστεί ο τομέας 1 της Ολυμπίας Οδού, με τα περισσότερα να οφείλονται σε απερισκεψίες οδηγών.

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ψαθοπύργου (Τομέα 2) μαζί με αυτό της Νέας Περάμου, ελέγχουν σε 24ωρη βάση 365 ημέρες τον χρόνο, οτιδήποτε συμβαίνει κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού και είναι σε θέση να παρέμβουν σε έκτακτα περιστατικά. Τα οποία δεν είναι και λίγα.

Το κέντρο Αγίου Βασιλείου επιβλέπει την Ολυμπία Οδό σε μήκος 100 χλμ, από την Πάτρα μέχρι το Ξυλόκαστρο, εκ των οποίων τα 20 χλμ είναι σήραγγες. Σε περίπτωσεις έκτακτης ανάγκης, μπορεί να αναλάβει την διαχείριση της κυκλοφορίας σε όλο το μήκος του οδικού άξονα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και το τομέα 1. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπεύθυνοι βάρδιας στο κέντρο διαχείρισης έχουν κινητοποιηθεί για οχήματα που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα, ενω πολλά είναι τα περιστατικά στάσεων κατα μήκος του αυτοκινητόδρομου. 

Ειδικά τον πρώτο καιρό σύμφωνα και με τον υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας του Τομέα 2 Γιάννη Γαλάνη, οι άνθρωποι του ελέγχου κυκλοφορίας συναντούσαν λογικές χωριού - όπως δήλωσε χαρακτηριστικά- από κατοίκους των περιοχών που διέτρεχε ο αυτοκινητόδρομος. Κάποιοι ήθελαν να χρησιμοποιούν παρακαμπτήριους δρόμους και να εισέρχονται ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο, αγνοώντας τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα προστατευτικά διαζώματα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού διαθέτει ειδικό λογισισμικό το οποίο παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο κάθε κάμερα καθώς είναι πρακτικά αδύνατον, τέσσερα άτομα τα οποία εργάζονται ανα βάρδια στο κέντρο, να επιβλέπουν την εικόνα από εκατοντάδες κάμερες. Το λογισμικό αντιλαμβάνεται συγκεκριμένα μοτίβα στην κίνηση ή ακινησία των οχημάτων και αυτομάτως προωθεί την κάμερα με την προβληματική θέση στον αυτοκινητόδρομο, στο κεντρικό μόνιτορ.

Από τις δυσκολότερες καταστάσεις που έχει χρειαστεί να διαχειριστεί το προσωπικό του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού, ήταν εκείνες που προκλήθηκαν εξαιτίας κακοκαιρίας και ειδικότερα χιονόπτωσης στον αυτοκινητόδρομο.

Ολες οι εικόνες από τις κάμερες της Ολυμπίας οδού καταγράφονται και διατηρείται σε σκληρούς δίσκους της εταιρείας για διάστημα 15 ημερών ενώ διαγράφονται αυτόματα μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις