Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Γκραουζίνις : Αν ήμουν στη θέση του Τσακίρη θα είχα παραιτηθεί από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Γκραουζίνις : Αν ήμουν στη θέση του Τσακ...

Τι αναφέρει ο μέχρι πρότινος Διευθυντής Σπουδών της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

«Για τις παράλογες, δραματικές αλλαγές στη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ευθύνεται ο Σταύρος Τσακίρης» αναφέρει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο οποίος ζητά ευθέως την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ. Χαρακτηριστικά ο κ. Γκραουζίνις αναφέρει:

"

Πολλά ακούγονται και λέγονται τελευταία σχετικά με τη Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και, επειδή μέσα σε όλα αυτά εμπλέκουν και το πρόσωπό μου, νιώθω υποχρεωμένος να εκφράσω την άποψη μου για το θέμα.

Στις διπλωματικές παραστάσεις του 2019, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τα αποτελέσματα του υψηλού επίπεδου των σπουδών που παρείχαμε στους σπουδαστές. Δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά ο αριθμός των υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και τα τρία χρόνια παρουσίας μου στη σχολή ως διευθυντής σπουδών, δεν εισέπραξα κανένα αρνητικό σχόλιο για τον τρόπο λειτουργίας της σχολής και τ’ αποτελέσματά της, ούτε από τους σπουδαστές, ούτε από το κοινό, ούτε από τη δημοτική αρχή. Όμως άκουσα θεατές που απορούσαν ‘’γιατί δε βλέπουμε παραστάσεις τέτοιου καλλιτεχνικού επιπέδου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.’’. Αναρωτιέμαι μήπως τ’ αποτελέσματα της δουλειάς που κάναμε στη Σχολή, ήταν ο λόγος που ώθησε τον  κ.Τσακίρη να προκηρύξει τη θέση του διευθυντή σπουδών.

Έχοντας λάβει από τη δημοτική αρχή ξεκάθαρο μήνυμα να συνεχίσω το έργο μου, θεωρώ ότι πίσω από τις δραματικές και παράλογες αλλαγές που έλαβαν χώρα πρόσφατα στη Δραματική Σχολή κρύβεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, κ. Τσακίρης. Όπως με έχουν πληροφορήσει σπουδαστές και καθηγητές της Σχολής, η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε μέσα σε μια ατμόσφαιρα που λείπει η πίστη, αφού δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει όραμα και τα παιδιά νιώθουν ανασφάλεια σε σχέση με τις σπουδές τους,  ενώ έχουν χάσει ήδη πολλές ώρες μαθημάτων. Ειδικά οι τριτοετείς σπουδαστές βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς δεν έχουν ακόμα εικόνα του τι θα γίνει με τις διπλωματικές τους.

Σας γνωστοποιώ ότι στις 26 Σεπτεμβρίου, ως έχων νόμιμο συμφέρον, αιτήθηκα να μου χορηγηθούν αντίγραφα της απόφασης-γνωμοδότησης και των πρακτικών της συνεδρίασης της επιτροπής αξιολόγησης, που συνεστήθη από το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Μη έχοντας λάβει καμία απάντηση ως τώρα, αναγκάζομαι να σκεφτώ ότι κάτι έχουν να κρύψουν.  Σε σχέση με αυτό, αναρωτιέμαι αν τέτοιου είδους διαδικασίες τιμούν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας και τη μεγάλη ιστορία του.

Αν ήμουν στη θέση του κ. Τσακίρη, θα αναλάμβανα την ευθύνη όσων συνέβησαν και παρακωλύουν την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και θα υπέβαλα την παραίτησή μου.

Τσέζαρις Γκραουζίνις"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture