Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Όλοι γνώριζαν.." - Στη φυλακή ο παπάς που κατηγορείται για βιασμό

"Όλοι γνώριζαν.." - Στη φυλακή...

Στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστό, ότι ο ιερέας είχε απαράδεκτη συμπεριφορά. “Όλοι το γνώριζαν”, παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής

Aποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι 57χρονος ιερέας φέρεται να βίαζε τη 12χρονη κόρη της συντρόφου του, σε χωριό της ανατολικής Μάνης. Ο ιερές οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, ως προσωρινά κρατούμενος.Το άκρως σοκαριστικό περιστατικό αποκαλύφθηκε στις αρχές της εβδομάδας και μετά από σχετικό ένταλμα, ο ιερέας συνελήφθη.

Ο κατηγορούμενος παπάς είναι πατέρας 4 παιδιών, κατά πληροφορίες χήρος και συζούσε με την μητέρα της 12χρονης από την Βουλγαρία.

Προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάθεση της μικρής!

Η 12χρονη, όταν έφτασε στο απροχώρητο από τις βάναυσες πράξεις του 57χρονου ενημέρωσε “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και μέσω του συγκεκριμένου φορέα προχώρησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, από το Χαμόγελο του Παιδιού μιλώντας στο Newsit.gr αποκάλυψε ότι το ζευγάρι προσπάθησε να αλλάξει την κατάθεση της μικρής.

«Το παιδί είχε έρθει σε εμάς με εισαγγελική εντολή για προστασία και όταν ένιωσε την ασφάλεια και την φροντίδα μας εκμυστηρεύτηκε τα όλα όσα τραβούσε από αυτό τον άνθρωπο. Το παιδί δεχόταν πίεση από τον ιερέα, τον δικηγόρο αλλά και από την μητέρα του προκειμένου να αλλάξουν του παιδιού την κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα. Κανείς δεν πίστεψε το παιδί και κανείς δεν εμπόδισε την μάνα και τον ιερέα που προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάθεση του παιδιού».

Στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστό, ότι ο ιερέας είχε απαράδεκτη συμπεριφορά. “Όλοι το γνώριζαν”, παραδέχεται κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και συνεχίζει: “Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του”, αναφέρει.

 Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης έκανε γνωστό πως μετά τα όσα έγιναν γνωστά ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις.

Με πληροφορίες από lakonikos.gr, elefteriaonline newsit.gr

 

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση που έχει προκαλέσει φρίκη στο πανελλήνιο είναι η εξής:

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων για την σύλληψη του ιερέα στην ανατολική Μάνη Λακωνίας για σεξουαλική Κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας ενημερώνει για την «Οδύσσεια» που πέρασε το μικρό κορίτσι προσπαθώντας να μιλήσει για την φρίκη που πέρασε.

Τον Απρίλιο του 2018 η μικρή εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του Οργανισμού και μετά από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Το παιδί μαζί με ανθρώπους του Οργανισμού μετέβη στον Εισαγγελέα ανηλίκων όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.

Καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του Παιδιού, βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα.

Σε αυτήν την προσπάθεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι άνθρωποι που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στην 12χρονη αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα έως του σημείου της επίσκεψης του μαζί με δικηγόρο σε χώρο μας για την αποτροπή των ενεργειών μας. Επιπροσθέτως και η μητέρα του Παιδιού προέβει σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του Οργανισμού μας.

Σε συνέχεια των παραπάνω κληθήκαμε από τον εισαγγελέα που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δεν θα έχει επαφή με τον ιερέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις