Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ξεκινούν 6 Νοεμβρίου 2019 οι ανοικτές διαλέξεις του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Ξεκινούν 6 Νοεμβρίου 2019 οι ανοικτές δι...

Η πρώτη διάλεξη θ’ αφορά στον σπουδαίο Αμερικανό ποιητή & πεζογράφο Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Αρχίζει ο επιτυχημένος κύκλος των βραδινών ανοικτών διαλέξεων του Τμήματος Φιλολογίας για θέματα λογοτεχνίας. Στο Colloquium Νεοελληνικής και Συγκριτικής Φιλολογίας, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Αρχειακών Τεκμηρίου και Τύπου, θα πραγματοποιηθούν κατά το χειμερινό εξάμηνο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πρυτανείας, οι παρακάτω διαλέξεις:

•             Χριστίνα Ντουνιά, «Ο Ε.Α. Πόε και η λογοτεχνία της Décadence» (6/11/2019, 6-8.30 μ.μ., ΒΚΠ, 2ος όροφος).

•             Λεωνίδας Εμπειρίκος, «Το αρχείο του Ανδρέα Εμπειρίκου» (27/11/2019, 6-8.30 μ.μ., ΒΚΠ, 1ος όροφος).

•             Χρήστος Μπιντούδης, «Λεοπάρντι, Καβάφης και το ζήτημα της ηδονής» (4/12/2019, 6-8.30 μ.μ., ΒΚΠ, 1ος όροφος).

•             Κατερίνα Τικτοπούλου, «Ψηφιακή – γενετική έκδοση των αυτογράφων του Διον. Σολωμού» (11/12/2019, 6-8.30 μ.μ., ΒΚΠ, 1ος όροφος)•

•             Αλεξάνδρα Σαμουήλ, «Νίκος Εγγονόπουλος: ο μυστικός Φοίνιξ» (18/12/2019, 6-8.30 μ.μ., ΒΚΠ, 1ος όροφος).

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών υπέγραψε τριετή σύμβαση, για την περίοδο 2019-2021, με τον εκδοτικό οίκο Royal Society of Chemistry. Η σύμβαση αποτελεί το προϊόν της πρώτης συμφωνίας μετασχηματισμού (transformative agreement), τύπου "Read & Publish", με δικαίωμα πρόσβασης στο διηνεκές (perpetual rights) σε 40 τίτλους επιστημονικών περιοδικών. Παράλληλα όμως η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα δημοσίευσης 60 άρθρων ανά έτος με Ανοικτή Πρόσβαση, αριθμό που ισούται με τον μέσο όρο των ελληνικών δημοσιεύσεων στον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο, χωρίς κόστος δημοσίευσης (Article Processing Charges, APC). Με αυτή τη συμφωνία οι Έλληνες ερευνητές στις χημικές και συναφείς επιστήμες μπορούν να αυξάνουν την εξωστρέφεια της ερευνάς τους, δίχως καμία επιβάρυνση.

Δικαίωμα δημοσίευσης άρθρου, χωρίς καταβολή εξόδων, έχουν όλοι οι ερευνητές των μελών-Ιδρυμάτων του ΣΕΑΒ. Προκειμένου να γίνει άρση του κόστους δημοσίευσης (APC), ο κύριος συγγραφέας (corresponding author) θα πρέπει να χρησιμοποιεί την ιδρυματική του ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου κατά την υποβολή του άρθρου. Ακόμη προτιμότερο είναι ο ερευνητής να έχει συνδέσει το ORCΙDID που θα ζητήσει η RSC με την ιδρυματική του διεύθυνση.

Η σύμβαση καλύπτει όλα τα είδη άρθρων και επιτρέπει στον συγγραφέα να διατηρεί όλα τα πνευματικά δικαιώματα της δημοσίευσης. Για το 2019, έτος υπογραφής της σύμβασης, η RSC θα επικοινωνήσει με Έλληνες συγγραφείς που έχουν ήδη δημοσιεύσει άρθρα τους στα περιοδικά της προκειμένου να ερωτηθούν αν επιθυμούν να μετατραπεί το άρθρο τους σε καθεστώς Ανοικτής Πρόσβασης.

Στο προσεχές διάστημα ο Σύνδεσμος θα ανακοινώσει κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες που θα αφορούν άλλους εκδοτικούς οίκους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture