Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινές οργανώσεις κινητοποιούνται κατά της πιθανότητας έλευσης πυρηνικών στον Άραξο

Πατρινές οργανώσεις κινητοποιούνται κατά...

Πραγματοποιούν σύσκεψη την Παρασκευή

Η  Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, την οποία συγκροτούν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, εργατικά συνδικάτα,  φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ,  και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος, καλούν σε  ευρεία συμμετοχή  σε σύσκεψη την Παρασκευή 25 Οκτώβρη 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα σχέδια εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ,  σχετικά με το σχεδιασμό μεταφοράς των  Πυρηνικών όπλων  που βρίσκονται στο Ινσιρλίκ της Τουρκίας,  στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, ως  Επιτροπή Αγώνα  καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την όποια προσπάθεια γίνεται στην κατεύθυνση αυτή.

Θεωρούμε  ότι αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο της ενεργούς εμπλοκής της χώρας μας  και της περιοχής μας ειδικότερα, στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ που εξελίσσονται με ιδιαίτερη ένταση το τελευταίο διάστημα ,στις περιοχές  της Ανατολικής  Μεσογείου  και της Μέσης Ανατολής. Στον περιλάλητο, άλλωστε, "Στρατηγικό Διάλογο" ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η σύμπραξη Ελλάδας - ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας και  της τρομοκρατίας.

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Η συμμετοχή μας στην σύσκεψη είναι ένα πρώτο βήμα για την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στους πολέμους και τα πυρηνικά."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις