Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ένταση ΗΠΑ - Τουρκίας βάζει στο "πολεμικό παιχνίδι" τον Άραξο

Η ένταση ΗΠΑ - Τουρκίας βάζει στο "...

Οι πληροφορίες θέλουν τον Άραξο επιλογή για την αποθήκευση αμερικανικών πυρηνικών

Στον πολεμικό «κλοιό» που αναπτύσσεται μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και την ένταση που έχει προκύψει με τους Αμερικανούς φαίνεται ότι μπαίνει η αεροπορική βάση του Αράξου στην Αχαΐα.

Κι αυτό γιατί όπως ανέφεραν οι New York Times εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ –Τουρκίας η Αμερικανική πλευρά εξετάζει την πιθανότητα μετακίνησης των 50 πυρηνικών όπλων, που διατηρούν στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με Αμερικανό ανώτερο αξιωματούχο, τα όπλα αυτά «στην ουσία είναι αιχμάλωτοι του Ερντογάν τώρα».

Σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να προχωρήσουν στην μετακίνησή τους από το Ιντσιρλίκ, θα πρόκειται για το ντε φάκτο τέλος της συμμαχίας των δύο χωρών,κάτι που όπως επισημαίνεται στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος, βάζει στο «παιχνίδι» τη βάση του Αράξου.

Είναι γνωστό ότι οι μοναδικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πυρηνικά όπλα υπάρχουν μόνο στον Άραξο και μάλιστα πρόσφατα επιθεωρήθηκαν από Αμερικανούς. Επίσης, η Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού συμμαχικού σχεδιασμού πυρηνικής αποτροπής, είχε την υποχρέωση να διατηρεί τις αποθήκες του Αράξου και μέχρι το 2001 βρίσκονταν εκεί 11 βόμβες τύπου Β61 που απομακρύνθηκαν με μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ προς την Ιταλία και εν συνεχεία προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις