Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα 276,20 ευρώ Αγάπης χωριού της Αχαΐας προς τον μικρό Ραφαήλ που μας συγκίνησαν

Τα 276,20 ευρώ Αγάπης χωριού της Αχαΐας ...

Ο καθένας συνεισέφερε ότι μπορούσε  

Παρά το γεγονός ότι το ταξίδι της ελπίδας στη Βοστόνη των ΗΠΑ για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ πλέον έχει εξασφαλιστεί αρκετοί Πατρινοί κι εν γένει Αχαιοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν χρήματα για την θεραπεία του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Δυτικής Αχαΐας, της Μιτόπολης, οι οποίοι μόλις σήμερα Τετάρτη κατέθεσαν σε έναν από τους ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του ποσό των 276,20 ευρώ.

Η κίνησή τους ξεχειλίζει από αγάπη για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ και φυσικά πολλαπλασιάζεται σε αξία εάν αναλογιστεί κανείς ότι δεν πρόκειται για ανθρώπους ευκατάστατους που ζουν με ανέσεις και πολυτέλειες. Αντιθέτως, σχεδόν στο σύνολό τους, είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι που με κόπο βγάζουν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Κι όμως, στην κυριολεξία από το υστέρημά τους, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα αυτά προκειμένου να νιώσουν την ικανοποίηση ότι συνέβαλαν κι εκείνοι σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια σωτηρίας του Παναγιώτη-Ραφαήλ. Από την φωτογραφία που ακολουθεί άλλωστε φαίνεται ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε, μαζεύτηκε 10λεπτο το 10λεπτο αφού ο καθείς προσέφερε ότι μπορούσε, γνωρίζοντας ότι κάθε προσφορά έχει τη δική της ηθική αξία.

Σήμερα, περήφανοι για το αποτέλεσμα, κατέθεσαν τα χρήματα στην τράπεζα, κοινοποιώντας παράλληλα στη σελίδα του χωριού στο Fecebook τις ευχαριστίες τους για όσους συνεισέφεραν καθώς και τις ευχές τους για τον μικρό αποδέκτη του οβολού τους.

«Παναγιώτη-Ραφαήλ να γυρίσεις γερός και δυνατός μικρέ μου ΜΑΧΗΤΗ!!! Σ’ αγάπησε κάθε ελληνική ψυχή ανά τον κόσμο!!!», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Να γιατί αυτή τους η πρωτοβουλία μας συγκίνησε, γιατί αποδεικνύει ότι στα δύσκολα, η αλληλεγγύη που εκφράζεται μέσω αγνών συναισθημάτων, μπορεί να μας κρατήσει όρθιους.

 

 

Θάνος Χριστακόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις