Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διεθνής διάκριση για τον Πατρινό με την ιδέα για τον τουρισμό των αλιέων!

Διεθνής διάκριση για τον Πατρινό με την ...

Το πρωτοποριακό fisea του Ιωάννη Εμανουήλ Κοσμαδάκη

Σημαντική διάκριση για τον Πατρινό Ιωάννη Εμμανουήλ Κοσμαδάκη ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό που συμμετείχε με το πρωτοποριακό του πρότζεκτ για τον τουρισμό των αλιέων.

Το Πατρινόπουλο, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου της Πάτρας, κατέκτησε την 3η θέση στο Youth Citizen Entrepreneurship Competition στη κατηγορία Tourism: Best Project 2019, γεγονός που τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Σε σχετική του ανάρτηση αναφέρει πώς είναι ευγνώμων σε όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητά του και με οποιοδήποτε τρόπο και τον ενέταξαν στον τελικού φιναλίστ.

«Μέσα από το συγκεκριμένο διαγωνισμό κατάφερα να έρθω σε επαφή με αξιόλογους νεαρούς entrepreneurs από κάθε γωνιά του πλανήτη και να λάβω σημαντική ανατροφοδότηση, έμπνευση και συμβουλές σχετικά με την Fisea - Book your fishing holidays», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στη fisea, μέσω μιας user-friendly διεπαφής (website & mobile application) o τουρίστας έρχεται σε επαφή με πακέτα αλιευτικών εκδρομών, συγκρίνει και επιλέγει τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν (αλιευτική εκδρομή, αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο, εστιατόρια) εύκολα και με πλήρη διαφάνεια αφού έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει το ιστορικό και τις αξιολογήσεις του αλιέα (οι οποίες ακολουθούν πολιτική μηδενικής ανοχής στις ψευδείς κριτικές με την χρήση της τεχνολογίας blockchain που επιτρέπει την αποθήκευση διαπιστευτηρίων επικύρωσης αρχείων και αρχείων χρονικής σήμανσης) όσον αφορά προηγούμενες αλιευτικές εκδρομές στην περιοχή που τον ενδιαφέρει.

Γαστρονομικές συνταγές, προτάσεις για δραστηριότητες στην εκάστοτε περιοχή οι οποίες θα έχουν επιλεγεί προσεκτικά από την ομάδα της fisea και θα βασίζονται σε τοπικούς τουριστικούς οδηγούς κλπ. καθώς και αναλυτικές προγνώσεις καιρού έρχονται να συμπληρώσουν την συνολική εμπειρία του τουρίστα.

Ο Ιωάννης Εμανουήλ Κοσμαδάκης, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του  ζωής έχει ασχοληθεί αρκετά με την έρευνα πάνω στο κομμάτι της βιο-ηλεκτρονικής με τη δημοσίευση άρθρων (papers) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ ήταν υποψήφιος σε πανελλήνιο διαγωνισμό ανάδειξης των καλύτερων διπλωματικών εργασιών (στους τομείς της βιοηλεκτρονικής) στον οποίο κατετάγη στις τρεις πρώτες θέσεις.

Έχοντας την ιδέα για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας με στόχο την προάσπιση του αλιευτικού τουρισμού πήρε μέρος στο διαγωνισμό Blue Hackathon 2019, που υλοποιήθηκε από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Patras Science Park), στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου Blue_Boost (Πρόγραμμα Interreg ADRION) και που είχε στόχο την ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών στους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Αφού πήρε την πρώτη θέση, συνέχισε με σεμινάρια επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και εντάχθηκε στην προ-θερμοκοιτίδα «RE-STARTUP Patras», ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από το POS4work (POS Coworking Space) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (University of Patras) που στοχεύει στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και την δημιουργία μιας σταθερής δομής στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Πάτρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις