Back to Top
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πατρινόπουλο και η ιδέα του για τον τουρισμό των αλιέων πάνε σε διεθνή διαγωνισμό!

Το Πατρινόπουλο και η ιδέα του για τον τουρισμό των αλιέων πάνε σε διεθνή διαγωνισμό!

Το πρωτοποριακό fisea του Ιωάννη Εμανουήλ Κοσμαδάκη

Ο Ιωάννης Εμμανουήλ Κοσμαδάκης από την Πάτρα, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου της Πάτρας συμμετέχει φέτος στο διεθνή διαγωνισμό καινοτόμων έργων Youth Citizen Entrepreneurship Competition, με το πρωτοπόρο project του 'Fisea - Book your fishing holidays' για τον εναλλακτικό τουρισμό , στην κατηγορία Best Project 2019.

Είναι ο ένας από τους δυο Έλληνες που συμμετέχουν στον διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Οι νικητές θα αναδειχθούν κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η οποία διεξάγεται μέχρι τις 31/8.

Όραμα του νεαρού πατρινού η δημιουργία μιας πλατφόρμας παροχής ολοκληρωμένων αλιευτικών εκδρομών, με στόχο την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των αλιέων, καταπολέμηση της υπεραλίευσης και ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Στη fisea, μέσω μιας user-friendly διεπαφής (website & mobile application) o τουρίστας έρχεται σε επαφή με πακέτα αλιευτικών εκδρομών, συγκρίνει και επιλέγει τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν (αλιευτική εκδρομή, αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο, εστιατόρια) εύκολα και με πλήρη διαφάνεια αφού έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει το ιστορικό και τις αξιολογήσεις του αλιέα (οι οποίες ακολουθούν πολιτική μηδενικής ανοχής στις ψευδείς κριτικές με την χρήση της τεχνολογίας blockchain που επιτρέπει την αποθήκευση διαπιστευτηρίων επικύρωσης αρχείων και αρχείων χρονικής σήμανσης) όσον αφορά προηγούμενες αλιευτικές εκδρομές στην περιοχή που τον ενδιαφέρει.

Γαστρονομικές συνταγές, προτάσεις για δραστηριότητες στην εκάστοτε περιοχή οι οποίες θα έχουν επιλεγεί προσεκτικά από την ομάδα της fisea και θα βασίζονται σε τοπικούς τουριστικούς οδηγούς κλπ. καθώς και αναλυτικές προγνώσεις καιρού έρχονται να συμπληρώσουν την συνολική εμπειρία του τουρίστα.

Η υποψηφιότητά του μπορεί να υποστηριχτεί:

α) ψηφίζοντας ηλεκτρονικά πατώντας στο σύνδεσμο: https://www.entrepreneurship-campus.org/ideas/24/16780/#vote-container  γράφοντας το email σας, επιβεβαιώνοντας το πατώντας στο σχετικό σύνδεσμο που θα σας σταλεί σε αυτό ΚΑΙ(!) τέλος πατώντας το κουμπί VOTE NOW! στο κάτω μέρος της σελίδας

β) κάνοντας share το post  από την σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/iekosmadakis και ενημερώνοντας τους φίλους σας!".

Ο Ιωάννης Εμανουήλ Κοσμαδάκης, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του  ζωής έχει ασχοληθεί αρκετά με την έρευνα πάνω στο κομμάτι της βιο-ηλεκτρονικής με τη δημοσίευση άρθρων (papers) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ ήταν υποψήφιος σε πανελλήνιο διαγωνισμό ανάδειξης των καλύτερων διπλωματικών εργασιών (στους τομείς της βιοηλεκτρονικής) στον οποίο κατετάγη στις τρεις πρώτες θέσεις.

Έχοντας την ιδέα για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας με στόχο την προάσπιση του αλιευτικού τουρισμού πήρε μέρος στο διαγωνισμό Blue Hackathon 2019, που υλοποιήθηκε από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (Patras Science Park), στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου Blue_Boost (Πρόγραμμα Interreg ADRION) και που είχε στόχο την ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών στους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Αφού πήρε την πρώτη θέση, συνέχισε με σεμινάρια επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και εντάχθηκε στην προ-θερμοκοιτίδα «RE-STARTUP Patras», ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από το POS4work (POS Coworking Space) και το Πανεπιστήμιο Πατρών (University of Patras) που στοχεύει στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και την δημιουργία μιας σταθερής δομής στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Πάτρα.

 

Ειδήσεις