Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Σικάγο για τους Αρκάδες ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο Σικάγο για τους Αρκάδες ο Μητροπολίτ...

Συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Σικάγο κ.κ. Ναθαναήλ & μίλησε στην εκδήλωση των Λουκαϊτών του Σικάγου για τα 100 χρόνια του συλλόγου

Στο Σικάγο, την μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Ιλινόις και την 3η μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού στις ΗΠΑ μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες βρίσκεται τις τελευταίες μέρες, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο Μητροπολίτης Πατρών μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα εκατοντάδων Λουκαϊτών του Σικάγου και άλλων Ελλήνων ομογενών της Αμερικής προκειμένου να παραστεί στην γιορτή για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου των Λουκαϊτών της Αμερικής. Ο κ.κ. Χρυσόστομος ως γνωστόν κατάγεται από τη Λουκά Τριπόλεως και εδώ και χρόνια πολλοί Αρκάδες που έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, έχουν ως έδρα τους την ευρύτερη περιοχή του Σικάγο.

Ο εορτασμός άρχισε την περασμένη Κυριακή 20/10/2019 το πρωί με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Elmhurst, η οποία τελέστηκε από τους σεβασμιοτάτους Αρχιερείς, Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσόστομο και Σικάγου Αμερικής κ. κ. Ναθαναήλ.

Όπως αναφέρει το anastasiosk.blogspot.com, απ’ όπου και οι φωτ., στον κατάμεστο από πιστούς ιερό ναό στην πλειοψηφία τους, Λουκαΐτες του Σικάγου, μίλησε με θερμά λόγια ο συγχωριανός τους Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ιστορικό εορτασμό και στην αξία της διατήρησης της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης.

Τον κ.κ. Χρυσόστομο που αναμένεται να επιστρέψει στην Πάτρα την Παρασκευή 25/10/2019 ώστε να παραστεί και στον εορτασμό του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου στην άνω πόλη το Σάββατο 26/10 το πρωί στην Θεία λειτουργία, συνοδεύουν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος και ο διάκονος Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σικάγου κ.κ. Ναθαναήλ και του ευχήθηκε να έχει λαμπρά και μακροχρόνια ποιμαντορία ενώ ο κ.κ. Ναθαναήλ με τη σειρά του καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Μητροπολίτη Πατρών & ευχήθηκε τα δέοντα και σε αυτόν και σε όλους τους Λουκαΐτες για τα 100 χρόνια του Συλλόγου.

*Το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση των Λουκαϊτών του Σικάγου και όχι μόνο, όπου μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Σικάγω Λουκαϊτών κ. Σπύρος Καλαντζής και ο Γραμματέας κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο προσκεκλημένος από την Ελλάδα, σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην ιστορική επέτειο του Συλλόγου, στους αγώνες και τους πόνους των παλαιών μεταναστών Λουκαιτών, στην διατήρηση της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης και στην πρόοδο των συγχρόνων Λουκαϊτών του Σικάγου και γενικότερα της Αμερικής και όπου αλλού, οι οποίοι πιστοί στις Παραδόσεις του χωριού μας και της Ελλάδος συνεχίζουν μια λαμπρή πορεία.

Ακολούθησε πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν Λουκαϊτισσες του Σικάγου ντυμένες με παραδοσιακές Λουκαΐτικες φορεσιές της Αρκαδίας, την επιμέλεια των οποίων είχε η Νίκη Καλαντζή. Ακολούθησε παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα με κέφι και ζωντάνια, το οποίο παρουσίασαν οι καλλιτέχνες Βασίλης Βήλος (κλαρίνο) και Παναγιώτης Αγγελακόπουλος (τραγούδι), οι οποίοι ήρθαν για τον σκοπό αυτό στην Ελλάδα.

Στην διάρκεια της όμορφης εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπυρίδων Καλαντζής και ο Γραμματέας κ. Νίκος Ρουμελιώτης προσέφεραν τιμητική πλακέτα στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την συμμετοχή του στους εορτασμούς και για το πολύπλευρο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις