Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο σκαμνί οι συλληφθέντες με κλεμμένα ανταλλακτικά στο λιμάνι της Πάτρας

Στο σκαμνί οι συλληφθέντες  με κλεμμένα ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

«Έπεσε» στην περίπτωση κατά τον έλεγχό του το Λιμενικό Σώμα

 

Σε δίκη θα οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες στο λιμάνι της Πάτρας ,οδηγός και συνοδηγός νταλίκας, η οποία σύμφωνα με το Λιμενικό, μετέφερε  ανταλλακτικά - εξαρτήματα αποσυναρμολογημένων υπερπολυτελών αυτοκινήτων, έντεκα (11) εκ των οποίων, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα, έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα - υπεξαιρεθέντα - απωλεσθέντα από τις Γερμανικές Αρχές. Και μάλιστα πρόκειται για πρόσφατες απώλειες -  κλοπές όπως πληροφορείται το thebest.gr.  Και οι δύο παρουσιάστηκαν χθες στη δικαστική αίθουσα ωστόσο η εκδίκαση αναβλήθηκε και μετατέθηκε σε δύο περίπου εβδομάδες.

Το φορτηγό ερευνήθηκε στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουν άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου τα Πάτρας στα οχήματα που φτάνουν στο λιμάνι της Πάτρας, από την Ιταλία. Και στην προκειμένη περίπτωση έπεσαν «διάνα».

Όταν «χτύπησαν»  στον υπολογιστή αριθμούς μερικών από τα εξαρτήματα που μετέφερε η νταλίκα,  το σύστημα έδειξε ότι κάποια είχαν δηλωθεί ως κλεμμένα – απωλεσθέντα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό παραλήπτρια ήταν εταιρεία που εδρεύει στην περιοχή Αργολίδας, ο ιδιοκτήτης της οποίας δεν έχει εντοπιστεί.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε την 18-10-2019 από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Επιτελικού της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, σε φορτηγό όχημα στην πύλη εξόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι, μετέφερε ανταλλακτικά - εξαρτήματα αποσυναρμολογημένων υπερπολυτελών αυτοκινήτων, έντεκα (11) εκ των οποίων, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα, έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα - υπεξαιρεθέντα - απωλεσθέντα από τις Γερμανικές Αρχές. Το προαναφερόμενο φορτηγό εκφορτώθηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμάνι της Ιταλίας, με παραλήπτρια εταιρεία που εδρεύει στην περιοχή Αργολίδας.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός, ένας 48χρονος και 44χρονος ημεδαπός, αντίστοιχα, συνελήφθησαν με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος – συνέργεια, κατά παράβαση του άρθρου 394 του ΠΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 47, ενώ ο ιδιοκτήτης παραλήπτριας εταιρείας αναζητείται.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα με το φορτίο του".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις