Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ευρωβουλευτές για 2 μέρες έγιναν μαθητές τριών λυκείων της Πάτρας

Ευρωβουλευτές για 2 μέρες έγιναν μαθητές...

Η δράση προσομοίωσης του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου

Καθήκοντα ευρωβουλευτών ανέλαβαν για δύο ημέρες μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου, σχολικών μονάδων της Αχαΐας και συγκεκριμένα, του 11ου ΓΕΛ Πατρών, του Πειραματικού ΓΕΛ Πατρών και του Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους Καθηγητές τους.

Η εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- EUropa.S. T.E.EN.S.» πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα και είχε ιδιαίτερη επιτυχία και απήχηση.

Υπεύθυνοι υλοποίησης του έργου ήταν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras - Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων - I.R.T.E.A..

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να ανταλλάξουν απόψεις, να προβληματιστούν και να προτείνουν λύσεις επίκαιρων ζητημάτων. Διαβουλεύθηκαν ως Ευρωβουλευτές σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητώντας το θέμα: «Ευρωεκλογές 2019: Τα αποτελέσματα των εκλογών, η δημοκρατία, η συμμετοχή του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Συζήτησαν επίσης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, για την ταυτότητα του Ευρωπαίου Πολίτη, το Δημοκρατικό Έλλειμμα στην Ευρώπη αλλά και τις προτεραιότητες της νέας κοινοβουλευτικής θητείας της Ευρωβουλής.

Τις εργασίες άνοιξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος και καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές τους στην Περιφέρεια ενώ με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής δράσης τους συνεχάρη για τα αποτελέσματα της διαδικασίας και επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η σπουδαιότερη εμπειρία που αποκομίσατε από αυτό το διήμερο, είναι ότι μόνο μέσα από την διαβούλευση και την συνεργασία μπορούμε να αξιολογήσουμε καλύτερα τα προβλήματα και να επιλέξουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις". Καταλήγοντας ευχήθηκε στους μαθητές, κάποιοι από αυτούς στο μέλλον να μας εκπροσωπήσουν στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

Τις φωτ. μας έστειλε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις