Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Κοντά στα 7.000 εισιτήρια έκοψε ο φετινός Χρυσός Φοίνικας, "Παράσιτα" στην πρεμιέρα του

Κοντά στα 7.000 εισιτήρια έκοψε ο φετινό...

Σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη - Την ταινία την αναμένουμε την Πέμπτη 24/10 και στην Πάτρα, στο Πάνθεον

Μετά τις ΗΠΑ και στο Ελληνικό box-office, σημειώνει μία αξιοπρόσεκτη παρουσία το φιλμ «Παράσιτα» σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-χο, το οποίο έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας την περασμένη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

Η αξιόλογη ταινία από τη Νότιο Κορέα που τιμήθηκε με τον φετινό Χρυσό Φοίνικα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, έκοψε από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 20/10, στην Αθήνα στους κινηματογράφους Έλλη και Δαναό, κοντά στα 5.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια την είδαν 4.807 θεατές).

Με μέσο όρο περίπου 2,5 χιλιάδων εισιτηρίων ανά αίθουσα, είναι ένα από τα καλύτερα ανοίγματα των  τελευταίων ετών, όπως αναφέρει η εταιρεία διανομής Seven Films.

Η ταινία έχει αγγίξει συνολικά τα 7 χιλιάδες εισιτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι στιγμής (Έλλη, Δαναό και Ολύμπιον) και από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα εξαπλωθεί σε περισσότερους κινηματογράφους.

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Κανών ξεκινάει από εκεί που τέλειωσε ο προηγούμενος (το εξαιρετικό «Κλέφτες Καταστημάτων» του Χιροκάζου Κόρε-Έντα). Όπως έγραψε το Αθηνόραμα που του χάρισε 4 αστέρια στην κριτική του, είμαστε ακόμη στην Άπω Ανατολή, συγκεκριμένα στη Σεούλ, και πάντα στη σκιά του ασιατικού οικονομικού θαύματος. Η τετραμελής οικογένεια Κιμ ζει σε ένα μικρό υπόγειο που πλημμυρίζει με την πρώτη ευκαιρία κι επιβιώνει με εφήμερες μικροδουλειές, σχεδιάζοντας φτηνο-κομπίνες κι ελπίζοντας, γενικά κι αόριστα, σε ένα καλύτερο αύριο.

Πρόκειται για ένα κλειστοφοβικό θρίλερ και μαζί μία ψυχαναλυτική αλληγορία (ευφυέστατη η χρήση της επιφάνειας και του υπογείου), μία πικρή κωμωδία, πολιτική σάτιρα και γκροτέσκα φάρσα. Αναμφίβολα η τολμηρότερη κινηματογραφική πρόταση της χρονιάς, σύμφωνα με το Αθηνόραμα.

Διάρκεια: 132 λεπτά.

Το φιλμ στις ΗΠΑ σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών στις ΗΠΑ κοντεύει ήδη σε 2 εβδομάδες τα 2 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Το φιλμ "Παράσιτα" θα προβληθεί και στην Πάτρα, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Δημ. Γούναρη, από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture