Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περίπολος στον Πατραϊκό και το Ιόνιο για τη διακίνηση μεταναστών - ΒΙΝΤΕΟ

Περίπολος στον Πατραϊκό και το Ιόνιο για...

Περιπολία με το σκάφος του Λιμενικού της Πάτρας

Συνεχείς είναι οι περιπολίες του λιμενικού σώματος στον Πατραϊκό και στο Ιόνιο Πέλαγος όπου ε πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν παράνομα να φύγουν από τη χώρα και να βρεθούν στη δυτική Ευρώπη.

Ο ΑΝΤ1 ανέβηκε στο σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας και το σχετικό ρεπορτάζ προβλήθηκε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων. Στόχος του λιμενικού είναι ο εντοπισμός κάθε παράνομης δραστηριότητας. Άνδρες του λιμενικού, σταματούν σκάφος στις 2:00 τα ξημερώματα για να κάνουν έλεγχο. Το σκάφος βρίσκεται σε σημείο όπου το τελευταίο διάστημα οι άνδρες του λιμενικού έχουν εντοπίσει σκάφη με διακινητές οι οποίοι μεταφέρουν παράνομους μετανάστες.

Οι περιοχές Τριζόνια, Μαραθιάς, Μοναστηράκι, Χιλιαδού είναι τα περάσματα του Ιονίου που συνήθως χρησιμοποιούν οι διακινητές που μεταφέρουν λαθρομετανάστες , με την ταρίφα τους να φτάνει τα 6.000 ευρώ για κάθε ψυχή.

«Τους βάζουν μέσα σε λεωφορεία, φορτηγά, τους αποβιβάζουν σε μοναχικές παραλίες και τους φορτώνουν σε σκάφη με προορισμό την Ιταλία», λέει ο κυβερνήτης του σκάφους του Λιμενικού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις