Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι γονείς του, η διάσταση με τη Μαρέβα και τα παιδιά του...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι γονείς του, η δι...

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την πρεμιέρα της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όλα. Για τη σχέση με τον πατέρα του στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας, την αδυναμία που του είχε η μητέρα του, αλλά και την προτεραιότητά του, που είναι πάντοτε η οικογένειά του.

Η συνέντευξη περιελάμβανε και πολλές προσωπικές εξομολογήσεις και αποκαλύψεις για την σχέση του με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

«Ο πατέρας μου ήταν μια δυνατή προσωπικότητα αλλά προτεραιότητά του ήταν να γίνει πρωθυπουργός» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Οι σχέσεις μας πέρασαν και δύσκολα στα χρόνια της εφηβείας μου. Κάναμε συνειδητή προσπάθεια να φτιάξουμε καλύτερη την σχέση μας».

Όσο για το ζήτημα της αναπόφευκτης σύγκρισης με τον αείμνηστο πατέρα του, καθώς ακολουθεί τα χνάρια του και βρίσκεται πλέον στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Στα παιδιά μου λέω να μην συγκρίνονται με κανέναν. Ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός σε άλλη εποχή. Σε πολλά ήταν μπροστά από την εποχή του. Μελέτησα όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης. Είναι μια συναισθηματική συνέχεια αλλά δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει την ιδιαίτερα στενή σχέση που είχε με την μητέρα του Μαρίκα. Στην συνέντευξη με τον Νίκο Χατζηνικολάου μιλά για εκείνη και την περιγράφει σαν μια γυναίκα «με αδυναμία στο μόνο γιο που είχε». Όπως λέει ο πρωθυπουργός: «Είχα μια πολύ ωραία και ζωντανή σχέση μαζί της και έμαθα πολλά από εκείνην».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως αναφέρθηκε με θαυμασμό και νοσταλγία και στον χαρακτήρα της μητέρα του. «Έκανε 4 παιδιά όταν οι γιατροί της είπαν να μην κάνει κανένα λόγω των προβλημάτων στην σπονδυλική της στήλη. Της αναγνωρίζω ότι έλεγε πάντα την γνώμη της. Η Μαρίκα Μητσοτάκη αυτό που έβλεπες αυτό έκανε» σημείωσε.

Όσο για εκείνα του προσάπτουν, ότι δηλαδή δεν κόπιασε τόσο για να φτάσει εκεί που έφτασε, καθώς υπήρξε γιος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι αλλά είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και δική μου δουλειά είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να δημιουργούν και χρέος της πολιτείας είναι να στέκονται δίπλα σε όσους είναι πιο αδύναμοι».

Σε ο,τι αφορά τα παιδιά του τόνισε: «Είπα από την πρώτη στιγμή ότι τα παιδιά μου είναι η προτεραιότητά μου και με την Μαρέβα βλέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας» σημείωσε ωστόσο ο ίδιος και τόνισε πως φροντίζει να τρώει δυο φορές την εβδομάδα με την μικρή του κόρη Δάφνη που είναι μόλις 16 ετών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως μίλησε και για την σύζυγό του, την οποία γνώρισε όταν ήταν ακόμη φοιτητές. «Ήταν φοιτητικός έρωτας. Γνωριστήκαμε στο Χάρβαρντ. Την βοήθησα σε μια εργασία Στατιστικής» θυμάται ο πρωθυπουργός για τον τρόπο που μπήκε στη ζωή του η σύζυγός του.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποφεύγει τα πιο… ευαίσθητα θέματα, όπως την περίοδο που εκείνος και η Μαρέβα Μητσοτάκη βρίσκονταν σε διάσταση. «Και να μην είχαμε καταφέρει να σώσουμε τον γάμο μας τα ίδια θα είχε πει η Μαρέβα για μένα. Περνάμε καλά μαζί. Γελάμε μαζί και στο άλμπουμ των αναμνήσεων μας θα δείτε ότι είμαστε σαν μια κανονική οικογένεια όπως οι άλλες. Περάσαμε δυσκολίες και βγήκαμε πιο δυνατοί» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει πως ένας γάμος δεν μπορεί να σωθεί μόνο και μόνο για τα παιδιά. «Πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις μιας καλής και υγιούς σχέσης. Ο γάμος δεν σώζεται αν δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight