Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση γνωριμίας των εθελοντικών ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών

Εκδήλωση γνωριμίας των εθελοντικών ομάδω...

Στις 17/10/2019 – Στις 15-18/10 θα γίνει το 29o Πανελλήνιο Γεωπονικό Συνέδριο στο Συνεδριακό στο Κουκούλι

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 από τις 12:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών,  την οποία διοργανώνει η Κοινωνική Μέριμνα Φοιτητών (Ομάδα ΕΚΟ). Η εκδήλωση αφορά στη γνωριμία των φοιτητών με τις εθελοντικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόκειται για μία εκδήλωση από φοιτητές προς φοιτητές, όπου οι εθελοντικές ομάδες θα παρουσιάσουν το έργο τους στη φοιτητική κοινότητα. Περισσότερα: https://www.facebook.com/events/547313582757890/

Διεθνές Συνέδριο «Dive in Blue Growth»

Το έργο BLUEMED με την υποστήριξη της κοινότητας Med SustainableTourism διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο για τη διαχείριση επισκέψιμων ενάλιων χώρων πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, «Dive in Blue Growth», που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει ως Εταίρος στο έργο BLUEMED, το οποίο στοχεύει στην ενοποιημένη προστασία και διατήρηση της υποθαλάσσιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Μεσογείου για να βοηθήσει τις παράκτιες και νησιωτικές οικονομίες να ευημερήσουν υιοθετώντας ένα βιώσιμο γαλάζιο μοντέλο για την τουριστική ανάπτυξη και να προστατεύσουν το θαλάσσιο οικοσύστημα. Το έργο είναι μέρος του προγράμματος Interreg MED 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης στην Αθήνα από 16 έως 18 Οκτωβρίου 2019.

Η παρακολούθηση των ομιλιών και η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με εγγραφή στην ηλεκτρονική σελίδα του συνεδρίου: https://bluemed.interreg-med.eu/index.php?id=9639

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο BLUEMED και το πρόγραμμα του Διεθνούς Συνεδρίου μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση: https://bluemed.interreg-med.eu/.

29o Πανελλήνιο Γεωπονικό Συνέδριο (ΕΕΕΟ)

To 29ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ), το οποίο συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (Κουκούλι) από 15 έως 18 Οκτωβρίου 2019.

Το 29ο Συνέδριο (ΕΕΕΟ), το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποτελεί το μεγαλύτερο Γεωπονικό Συνέδριο της χώρας στον Αγροδιατροφικό τομέα με έμφαση στα οπωροκηπευτικά, με σημαντική συμβολή και απήχηση στο Γεωπονικό κόσμο. Αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Πάτρα πάνω από 300 σύνεδροι, Πανεπιστημιακοί και Ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Οι θεματικές ενότητες του 29ου Συνεδρίου ΕΕΕΟ αφορούν πολύ σημαντικούς τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, όπως:

•             Αμπελουργία

•             Δενδροκομία

•             Λαχανοκομία

•             Φαρμακευτικά / Αρωματικά φυτά

•             Τεχνολογίες Αιχμής στη Γεωργία

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι νεώτερες Επιστημονικές Έρευνες και τα Ερευνητικά επιτεύγματα των Γεωπονικών Σχολών και των σχετικών Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας μας καθώς και ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες από ειδικευμένους επιστήμονες του εσωτερικού και του εξωτερικού σε τεχνολογίες αιχμής και ιδιαίτερα, μεταφοράς επιστημονικής τεχνογνωσίας στην πρωτογενή παραγωγή. Η  μεταφορά των αποτελεσμάτων της έρευνας στην παραγωγή και τις επιχειρήσεις είναι στρατηγικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη δεκαετία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον διεθνή ανταγωνισμό στον πρωτογενή τομέα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.29eeeo.gr

Ενημερωτική Ημερίδα για το έργο «INHERIT»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο INHERIT που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «INTERREG MED». Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 15 εταίροι και 3 υποστηρικτικοί εταίροι από 10 χώρες της Μεσογείου με επικεφαλής την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος του έργου είναι η προστασία και η προώθηση της φυσικής κληρονομιάς σε Μεσογειακούς παράκτιους και θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς. Σημαντικός στόχος του έργου είναι επίσης η δημιουργία περιοχών «INHERITURA», δηλαδή παράκτιων περιοχών της Μεσογείου με φυσική κληρονομιά, με μεγάλη τουριστική κίνηση, στις οποίες ωστόσο λαμβάνουν χώρα ενέργειες προστασίας και αξιοποίησης του περιβάλλοντος μέσω δράσεων από κάτω προς τα πάνω (bottom-up activities). Για το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποψήφια περιοχή «INHERITURA» είναι το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, στην οποία αναμένεται να λάβουν χώρα οι πιλοτικές δράσεις του έργου INHERIT.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα του έργου INHERIT, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Αρχοντικoύ Παλαιολογίνας, στα Καλάβρυτα (Αγίου Αλεξίου, 250 01).  Μεταξύ άλλων, στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί αναλυτικά το έργο INHERIT και οι πιλοτικές του δράσεις. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την ατζέντα της Ημερίδας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρευρεθείτε στην ημερίδα, μπορείτε να αποστείλετε email στο [email protected] με τίτλο «Ημερίδα INHERIT» και κείμενο το ονοματεπώνυμό σας και την ιδιότητά σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις